Zoran Zekić u foto finišu do četiri nova igrača

FOTO: SLAVEN BELUPO

Nakon što je Zoran Zekić preuzeo klupu Slavena Belupa, za nova pojačanja preostalo je vrlo malo vremena jer je ljetni prijelazni rok nogometaša bio gotovo završen. Ipak uprava Slaven Belupa nakon odlazaka Lulića i Knolla uspijela je dovesti četiri igrača kako bi pojačala konkurenciju ali i momčad za nastavak sezone.

Očito je kako je Zekić povukao dobre veze u Osijeku i Sheriffu jer čak trojica od četvorice pristiglih igrača dolaze iz klubova gdje je Zekić sjedio na klupi. Jedan od njih je Alen Grgić, desni bočni koji iz Osijeka dolazi na posudbu. Zekić ga dobro poznaje jer su već surađivali u Osijeku ali i mađarskom Diosgyöru.

Iz druge momčadi Osijeka pristigao je Mihail Caimacov, 23-godišnji Moldavac. Karijeru je započeo u Sheriffu, a nastupao je za drugu momčad Osijeka, ljubljansku Olimpiju i Koper.  U slovenskoj ligi zabilježio 31 nastup i pritom upisao četiri asistencije. Mihail je od rujna prošle godine i u kadru A reprezentacije Moldavije za koju je dosad skupio 8 nastupa.

Iz moldavskog Šerifa na posudbu stiže Hansel Zapata, krilni napadač iz Kolumbije. On je ovog ljeta stigao na posudbu u Sheriff iz kolumbijskog CD La Equidada. Za Sheriff je odradio sat vremena u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali u ranijim pretkolima pa tako nije nastupao protiv Crvene Zvezde i Dinama.

Desni bok pojačao je Alen Grgić, a na lijevi je stigao Nigerijac Ikouwem Utin. Utin dolazi iz Maccabi Haife, te ima osam nastupa za U-20 reprezentaciju Nigerije, ali i jedan nastup seniorsku reprezentaciju Nigerije. Prošlu sezonu odradio je na posudbi u izraelskom Bnei Sakhninu gdje je upisao deset nastupa.