ŽNK Osijek igra za povijest

U srijedu, 1. rujna 2021. godine, s početkom u 18 sati, na stadionu „Gradski vrt“ ŽNK Osijek igra domaćinsku utakmicu protiv nogometnog kluba Breiđablik (ISL) u okviru 2. runde kvalifikacija za grupno natjecanje UEFA Lige prvakinja.

Nakon uspješno odrađenog kvalifikacijskog turnira LP koji se igrao u Gradskom Vrtu gdje su Osječanke slavile u dva susreta, prvo protiv Breznice sa 5:0, a potom i finalu protiv favoriziranih RSC Anderlecht sa 1:0, izborena je druga runda kvalifikacija za grupno natjecanje UEFA Lige prvakinja. Ovo je treći put da nogometašice Osijeka dolaze do 1/16 finala LP, a prolaskom u 1/8 finala bi ostvarile povijesni uspjeh kluba.

Breiđablik je 18-estorostruki prvak Islanda, a kada je u pitanju Liga prvakinja ovaj je ženski nogometni klub najveći uspjeh ostvario u sezoni 2006./2007. kada je stigao do četvrtfinala.

„Sve djevojke su na broju, zdrave i spremne. Dobro smo trenirali i regenerirali se od zadnje utakmice. Na svakom treningu osjetiti se kako igračice željno čekaju ogled s Breiđablikom. Znamo kako oni igraju, znamo i da nas čeka teška utakmica, zato smo i fokusirani samo na nju, bez razmišljanja što možda dolazi kasnije. Svjesni smo da nismo favoriti, ali imamo odličnu igru, veliko samopouzdanje i vjeru. Sve je moguće!“, poručuje trener Igor Budiša.

Uzvratnu utakmicu u gostima, ŽNK Osijek igra 9. rujna 2021. s početkom u 19 sati, u Kopavogur (ISL). Ukupni pobjednik nakon dvije odigrane utakmice izborit će nastup u jednoj od četiri skupine UEFA Lige prvakinja i europsku jesen u najelitnijem klupskom natjecanju.