ŽNK Graničar Županja uvjerljivom pobjedom došao do četvrtfinala hrvatskog kupa

U Županji u sklopu 1/8 finala hrvatskog kupa za žene domaći ŽNK Graničar Županja ugostio je NŠM Višnjevac. Obje ekipe su članice 2.HNL za žene regije istok (3.ranga ženskog nogometa u Hrvatskoj) te je ovaj dvoboj imao veliki značaj za obje ekipe budući da im je davao šansu za plasman u četvrtfinale kupa što bi bio veliki uspjeh i za jedne i druge uzevši u obzir u kojem se rangu natječu.

Utakmica je protekla u dominaciji domaće ekipe koja je zasluženo slavila s 3:0, a svi golovi pali su u prvom poluvremenu. Domaće su povele u 16. minuti nakon što se lopta od grede odbija njihovoj napadačici na nogu pred praznim golom te ona sigurno zabija. U 26.minuti umalo izjednačenje, ali slobodni udarac gošći iz Višnjevca završava na gredi, a kazna je ubrzo uslijedila u 30.minuti kada domaće igračice zabijaju novi pogodak i udvostručuju vodstvo . U 36.minuti već je bilo 3-0 nakon lijepog udarca igračice Graničara s 10-ak metara u donji lijevi kut. Na poluvrijeme se odlazi s 3-0.

U drugom poluvremenu gledamo sporiji tempo nego u prvome uz nastavak dominacije ŽNK Graničar Županja. Domaće igračice imale su još nekoliko lijepih prigoda, no ili su bile neprecizne ili im se na putu ispriječila vratarka Višnjevca te nismo vidjeli nove pogotke i domaće su mogle proslaviti zasluženu pobjedu kojom su osigurale plasman u četvrtfinale kupa.

Stadion 1. nogometne lopte u Hrvatskoj, Županja
ŽNK Graničar Županja – NŠM Višnjevac 3:0