Ženska reprezentacija danas otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ženska reprezentacija Hrvatske danas će odigrati utakmicu 1. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. odigrati u Australiji i Novom
Zelandu. Izabranice Mate Prskala danas s početkom u 19.30 sati gostuju kod Rumunjske u Mogosoaiji. Hrvatska će zatim u utakmici 2.kola u utorak 21.rujna ugostiti Italiju u Karlovcu.

Ne tako davno, u prošlom kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo, naša reprezentacija odmjerila je snage sa Rumunjskom. Rumunjke su bile bolje u oba susreta, pa su tako u Rumunjskoj slavile s visokih 4:1, dok su u Puli bile bolje sa rezultatom od 1:0.

Na popisu izbornika Mate Prskala za ove utakmice našle su se vratarke Doris Bačić (Sporting) i Stephanie Bukovec (Split), obrambene igračice Leonarda Balog (SKN Pölten), Ana Jelenčić (Hellas Verona), Antonia Dulčić (Split), Maria Kunštek (Osijek) i Tea Pedić (Split), vezne igračice Izabela Lojna (Osijek), Anela Lubina (Osijek), Petra Pezelj (Split), Helena Spajić (Dinamo), Iva Bukač (Split), Janja Čanjevac (Split), Karla Šabašov (Split) i Lorena Balić (Osijek), odnosno napadačice Andrea Glibo (Sturm Graz), Karla Jedvaj (Dinamo) i Nika Petarić (Dinamo).

– Pred nama je novi kvalifikacijski ciklus, trudit ćemo se napraviti određeni iskorak. Na prvom okupljanju nedostaje puno igračica, ali nećemo se baviti onima kojih nema, nego biti usredotočeni na one igračice koje su došle. Poznajemo se jako dobro, nema nikakvih nepoznanica, a vrijeme će pokazati na kojoj ćemo biti razini. Vjerujem u ekipu, nadam se da će djevojke dati svoj maksimum i da će biti pune samopouzdanja uoči prvih utakmica – izjavio je izbornik Mate Prskalo za službene stranice HNS-a.