Zekić protiv Istre traži prve bodove na klupi Slavena

Debi Zorana Zekića u Rijeci prošao je polovično uspješno. Slaven je pokazao dobro igru, čak i vodio, no na kraju Riječani su uspjeli preokrenuti susret i poslati momčad Slavena kući bez bodova. Danas im u goste stiže ipak nešto slabija ekipa od Rijeke, pa će Zekić pokušati doći do prvih bodova na klupi Koprivničke momčadi. Istra je nakon velike pobjede protiv Osijeka zaredala dva poraza. U prošlom kolu na Drosini bio je bolji Hajduk, dok nešto malo više boli poraz sa Šubičevca gdje je Šibenik u potpunosti izdominirao u susretu dva konkurenta kojima su svaki bod vrlo bitan.

– Želim da budemo još bolji, brži, okomitiji i da pokažemo da je ovo naš teren. Moramo uživati u nogometu, a uživaš kada ga igraš odgovorno, napadački, s presingom… Svaki igrač mora razmišljati i živjeti svoju ulogu, ne samo onaj u prvoj momčadi nego apsolutno svi. Za Istrane može se reći u jednu ruku da su nepoznanica, jer odigrali su protiv Osijeka jednu fantastičnu utakmicu, protiv Šibenika i Lokomotive odigrali su dosta loše. I to je nova momčad, dosta je igrača iz inozemstva, strani je trener, od njih se zaista može očekivati svašta. Moramo se pripremiti za njih, ali prije svega moramo razmišljati o sebi i svaki igrač o svojoj ulozi na terenu – rekao je Zoran Zekić u najavi utakmice.

Posljednji susret ovih dvaju klubova u Koprivnici završio je bez pobjednika 1:1, uz čak dva kaznena udarca na utakmici. Istrin Gržan je svoj iskoristio za remi, dok je Slavenov Glavičić pri rezultatu 0:0 promašio.

– Očekivanja su pozitivna kao i uvijek. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i vratiti se kući s bodovima. U Koprivnici je uvijek neugodno gostovanje, sada su dobili i novog trenera i sigurno imaju veliki motiv. Dosta će značiti duel igra, tu moramo biti pravi i kad imamo loptu u posjedu moramo iskoristiti svoju priliku – izjavio je kapetan Istre Slavko Blagojević.