Zaštitno lice Croatije iz Zmijavaca potpisalo za slovensko Radomlje

FOTO: NK Radomlje

Najbolji igrač i strijelac zmijavačke Croatije, Tomislav Mrkonjić karijeru će nastaviti u slovenskom prvoligašu Radomlju. Radomlje je trenutno posljednja momčad slovenskog prvenstva, a krajem prošle godine potpisana je suradnja Hajduka i Radomlja kao klubova partnera, čime je sportski direktor slovenskog prvoligaša postao Andro Fistonić.

Osebujni nogometaš je po završetku prošle sezone najavio oproštaj od nogometa. Ipak nije dugo izdržao bez najvažnije sporedne stvari na svijetu pa se priključio svojim Zmijavčanima u 4.kolu tekuće sezone. Bilo je to dovoljno da pokaže svu svoju raskoš. U 11 nastupa u jesenskom dijelu prvenstva zabio je sedam pogodaka.

Mrkonjić iza sebe ima 30 nastupa u 1.HNL u dresovima Splita i Rudeša. U 2.HNL ima 69 nastupa u dresovima Rudeša, Imotskog i Croatije iz Zmijavaca.

Koliko je Tomislav Mrkonjić bio bitna karika kluba iz Zmijavaca pokazao je drugoligaš objavom na društvenim mrežama:

– S ponosom ali i suzom u oku sada možemo objaviti kako će naš nogometni romantik, genijalac i boem Tomislav Mrkonjić svoju karijeru nastaviti u Prvoj slovenskoj ligi. Tomo je danas finalizirao pregovore i svoj potpis stavio na ugovor s NK Radomlje kojem će zasigurno pomoći u misiji ostanka među slovenskim prvoligašima.

Kada bi sada krenuli pisati što je ovaj virtuoz značio Zmijavcima i što je za iste napravio kod nas i u svijetu, tekst bi bio predug, možda beskonačan. Zato brate; još jednom pokaži svoju kvalitetu i osobnost, a mi ćemo te pozdraviti sa onom patetičnom ali valjanom izjavom: Nikad zbogom, samo doviđenja – poručio je drugoligaš u zahvali svome najboljem igraču.