Vratar NK Župa Dubrovačka stao na vrata Tottenhemovom trojcu, a za nas je ispričao dojmove

FOTO: Bruno Šutalo (Instagram)

Kao što smo već pisali Davinson Sanchez (reprezentativac Kolumbije), Giovani Lo Celso i Cristian Romero (reprezentativci Argentine), igrači engleskog premierligaša Tottenhama, treniraju na novom travnjaku županijskog ligaša u Čibači.

Stigli su u Dubrovnik na desetodnevnu karantenu, kako bi se mogli vratiti u Veliku Britaniju i priključiti svojoj momčadi. Trojac je po dolasku u Hrvatsku trebao pokazati samo negativan test na koronu, te nisu trebali ići u samoizolaciju, dok je u Velikoj Britaniji propisana desetodnevna karantena za osobe koje dolaze iz Južne Amerike.

No, iako su treninzi zatvoreni za javnost naš sugovornik imao je čast sudjelovati u treninzima premierligaških zvijezdi. Riječ je o vrataru NK Župe, Bruni Šutalu koji se ponudio pomoć trenerima Tottenhama, a oni su je objeručke prihvatili.

Do sada je odradio dva treninga, te nam je prenio svoje dojmove.

– Ma super, jedno lijepo pozitivno iskustvo koje ću sigurno pamtiti cijeli život. Susretao sam se i prije s igračima s visokim renomeom, igrajući za mlade reprezentacije, trenirajući u Bariju u Italiji, mada opet možda ne u toj mjeri – govori nam i nastavlja.

– Eto dogodilo se sasvim slučajno, trebao im je vratar na treningu, brzo smo se dogovorili, izmjenio sam broj sa njihovim trenerom. Tremu nisam imao, jer vjerujem u sebe, i mislim da su i oni sami ostali ugodno iznenađeni onim što sam pokazao. Odlično su me primili, komuniciramo normalno, bude i šale. Vidi se da su pravi profesionalci, sportaši, a isto tako i super karakteri, spremni dati savjet – pun je dojmova mladi vratar Bruno Šutalo.

Očekivano otkrio je da su udarci po golu malo različitiji od onih s kojima se susretao u posljednje vrijeme, ali smatra da se iskazao u dobrom svijetlu.

– Meni je u cilju bilo samo osjetiti to, i vidjeti gdje sam ja u odnosu na tu razinu. Vidi se razlika, sigurno su udarci brži, precizniji, al meni kao vrataru to nije predstavljalo neku ogromnu razliku.

U petak bi još jednom mogao stati na gol Tottenhamovom trojcu, a onda bi se ekspedicija trebala vratiti u London, a Bruno starim obvezama u NK Župi.

Nekoliko puta je pohvalio pristupačnost i prizemnost zvijezdi, a možda ga dečki pozovu i kao gosta u London da mu se oduže za usluge. No, ako to i izostane mladom vrataru ovi trenuci ostati će zauvijek u sijećanju.

Da Bruno nije bilo kakav vratar govori i podatak da je nastupao na Svjetskom prvenstvu do 17 godina u Čileu 2015. Tada je bio dio nogometne škole Hajduka, sljedeće godine potpisao je za Bari, ali je pola godine igrao u niželigašu Potenzi, da bi se početkom 2017. pridružio mostarskom Zrinjskom za koji je branio u juniorskoj ligi.

Nakon toga nastupao je za Jadran Luka Ploče gdje se već jednom pisalo o njemu u javnosti kada je susretu 3.HNL jug protiv Junaka iz Sinja obranio dva kaznena udarca. Nakon Ploča ponovno odlazi u Zrinjski, a zatim u Čapljinu, BSK Zmaj, Neretvu, Neretvanac, da bi prošle sezone odradio u drugoligašu Solinu upisavši dva nastupa. Ove godine stigao je u NK Župu i potrazi za većom minutažom.