Vjerujemo kako se Gzira ne može dogoditi dva puta

FOTO: YOUTUBE NK RIJEKA

Pred Rijekom je uzvratna utakmica kvalifikacija za Konferencijsku Ligu, za koju vjerujemo da će biti ‘odrađivanje posla’ protiv malteške Gzire. U prvom susretu je Rijeka bila bolja sa 2:0 iako je rezultat mogao biti i puno uvjerljiviji. Iza Rijeke je odličan start u sezonu, osim već spomenute pobjede na Gzirom, u prvenstvu imaju 100% učinak sa dvije pobjede i bez primljenog gola, identičnim rezultatom 2:0 protiv Gorice i Istre.

U ovom susretu Riječani neće moći računati na Lepinjicu (crveni karton), Murića, Vuka, Bušnju, Krešića i Nwolokora, dok bi povratnici u sastav trebali biti Abass i Gnezda Čerin. U međuvremenu se klub pojačao sjajnim lijevim bočnim igračem Rubina iz Kazana Mikhailom Maekulovom koji u karijeri ima više od sto nastupa u ruskoj Premier Ligi.

Maltežani stalno igraju na rubu prekršaja, agresivna su momčad i mi ćemo im odgovoriti na isti način. Cilj je jasan, riječki: atraktivan, napadački nogomet i, naravno, pobjeda – bio je kratak trener Rijeke Tomić.

Pred Rijekom je možda bitnija utakmica za vikend kada u nedjelju gostuju na Maksimiru kod Dinama, pa je lako moguće da u ovom susretu Tomić odmori i još neke ključne igrače za nedjeljnji derbi.