Visoka pobjeda Međimurja u zaostalom susretu protiv Rudeša

Rapsodiju u crvenom-crnom gledali su predstavnici Međimurja i Rudeša na tribinama gradskog stadiona u Čakovcu, iako se u prvom poluvremenu nikako nije moglo naslutiti da će domaći na ovakav način razmontirati goste iz Zagreba.

U prilično izjednačenom otvaranju susreta, gosti su u nekoliko navrata opasno zaprijetili, ali je domaći vratar Jesenović briljantnim intervencijama držao Međimurje na životu. To se nije svidjelo domaćem strategu Vincetiću koji je već u 37. minuti promijenio dvojicu igrača – izvadio je ponajboljeg stopera Knezovića i najboljeg napadača Mijića koji je u prva dva kola dvaput poentirao, a na poluvremenu je uveo i mladog Nika Havelku.

Taj prilično hrabar potez isplatio mu se u drugom dijelu u kojem je Međimurje dominiralo u svim aspektima nogometne igre. Prvo je nakon ubačaja iz kornera mladog Havelke odlično reagirao Mamić i doveo domaće u vodstvo. Nakon toga su domaći fanatičnim presingom doslovno letjeli terenom, a prednjačio je Stjepan Igrec. Momak koji je prije početka sezone stigao iz Dinama Domašinec, međimurskog četvrtoligaša, postigao je u kratkom roku dva gola i predivno namjestio treći Marcijušu koji je time zapečatio sudbinu gostiju. Posebno se isticao taj fanatizam domaćih koji su nakon svakog gola sve jače pritiskali, a to se u Čakovcu nije gledalo već dugo vremena.

Statistika puno toga otkriva, domaći su uputili čak 18 udaraca i izveli još nevjerojatnijih 13 kornera. Mi vam nakon ove večeri možemo savjetovati samo jedno, čim HNS dopusti povratak navijača na stadione, posjetite SRC Mladost u Čakovcu, nećete požaliti.

Međimurje – Rudeš 4:0 (Mamić, Igrec 2x, Marcijuš)