Veliko pojačanje za Goricu: Suk se vratio treninzima

FOTO: HNK GORICA

200 dana prošlo je od trenutka kada je Joey Suk u utakmici sa Dinamom na Maksimiru teško stradao. U sudaru sa svojim bivšim suigračem, a tada braničem Dinama Marijanom Čabrajom puknula mu je noga na dva mjesta, uz oštećenje dijela živaca. Svi na stadionu odmah su znali da slijedi dug put oporavka.

Joey Suk danas opet igra nogomet, krenuo je s treninzima, a svoje dojmove prenio je za službene stranice kluba.

– Osjećam se odlično! Pogotovo ovaj tjedan, kad sam počeo sudjelovati u treninzima s dečkima, raditi nogometne stvari. Jako lijep osjećaj – započeo je Suk nakon odrađenog treninga i terapije kod fizioterapeuta.

– Bol praktički više uopće ne osjećam, ali jasno mi je da se tek moram vratiti u formu u kakvoj sam bio. Na dobrom sam putu, osjećam se dobro, ali puno je još posla preda mnom po pitanju povratka na staro. Važno je da nema više boli, da je kost dobro zarasla i da sve ide prema planu. Počeo sam sa “ševom” i laganim dodavanjima, a ovog tjedna sam počeo sudjelovati i u pozicijskom dijelu treninga, što je fenomenalno.

– Sad smo negdje na šest mjeseci od ozljede i mogu vam reći da je iza mene zaista jako težak put. Međutim, znao sam odmah što me čeka, nakon operacije su mi liječnici i najavili da će otprilike toliko trajati, jer osim što je kost pukla na dva mjesta, oštećeni su mi i živci, a njima za oporavak treba duže nego kosti. Srećom, i to je sad u redu, nemam nikakvih problema – govori Joey, pa se vraća unatrag, na prve dane i tjedne nakon ozljede.

– Prvih šest tjedana bio sam gotovo isključivo u krevetu. I trpio bol. Popio sam gomilu tableta protiv bolova i tog razdoblja se ne volim ni sjećati. Velika je sreća što je obitelj cijelo vrijeme bila uz mene, uz moje cure, suprugu Cansu i kćerkicu Jayllin, bilo je puno lakše proći cijeli taj proces.

Moguće je da ga vidimo već ove jeseni na terenima, no za drugi dio sezone trebao bi biti potpuno spreman.

– Kakav je plan? Želim uživati u svemu što se događa, trenirati sve više s momčadi, a po tom pitanju smo ovaj tjedan napravili velik napredak. Moguće je da već krajem ove polusezone dobijem poneku minutu, ali to ćemo tek vidjeti. Gorim od želje da se vratim, da dokažem da sam i bolji i jači, ali naravno da moramo biti i oprezni – svjestan je Joey i spreman za novo poglavlje u karijeri.

– Iskreno, postoji mali strah, ali nešto drugo je tu ključno. Kad se suočiš s ovako teškom ozljedom, shvatiš koliko ti nedostaje ono čime se baviš. U modernom nogometu sve se događa jako brzo i ponekad zaboraviš uživati u svemu tome. U ovakvim situacijama shvatiš što imaš i koliko ti nogomet znači. Teško mi je bilo gledati utakmice. Neke sam, iskreno, čak i propustio, jer stvarno mi nije lako. Želim igrati, želim biti dio te priče, igrati… I zato sam sad toliko sretan što se vraćam – rekao je za kraj ponajbolji igrač Gorice Joey Suk. Tko zna, da nije bilo ozljede možda bi Gorica prošle sezone izborila i Europu.