Varaždin predstavio trenera s kojim će pokušati izboriti brzi povratak u 1.HNL

Mario Carević novi je trener Varaždina i pokušati će što prije vratiti Varaždince u elitu. Carević je trenersku karijeru počeo u slovenskoj Krki, a potom je bio i pomoćni trener u Hajduku, te kratko glavni trener u Hrvatskom Dragovoljcu, dok se najviše istaknuo na klupi Rudeša. 

Posebno je bio dojmljiv njegov niz u Rudešu prošle sezone, kada je od kluba kojem je ozbiljno prijetilo ispadanje uzdigao Rudešane u ekipu koja je umalo uhvatila vlak za 1.HNL. Ugovor s Rudešom pomalo je neočekivano sporazumno raskinut nakon pobjede u Bijelom Brdu. Postojale su dvije priče vezano uz raskid s Carevićem, jedna je da se u autobusu navodno pjevala pjesma Vinka Coce ”Kad umrem zamotan u bilo”, a druga je da je čelnicima kluba dozlogrdio Carevićev temperament jer bi gotovo svaku utakmicu bio kažnjavan od sudaca pa tako i baš na utakmici protiv BSK-a kada je u delegatov zapisnik upisano da je vrijeđao suce iako je bio na tribini zbog kazne iz prethodnog kola.

Volim tenziju, ambiciju i realna sam osoba. Naravno da je Varaždin treba biti prvi kandidat za povratak u Prvu HNL, ali u posljednjih deset godina niti jedan klub koji je ispao nije se uspio vratiti nakon jedne sezone u najelitniji rang. To je statistika, ali smatram ako zadržimo kostur ekipe, uz par osvježenja, mislim da neće izostati dobar, pozitivan rezultat i da ćemo se vratiti u Prvu ligu. Neće biti lako, svaka utakmica bit će teška i zahtjevna i mi moramo imati stabilnost, model igre koji će biti fleksibilan, da se možemo na jedan određeni način prilagođavati jer to iziskuje drugoligaški nogomet – rekao je Carević na predstavljanju

Carević je trenutno angažiran i u stručnom stožeru U20 reprezentacije, a prema našoj procjeni upravo bi mu Rudeš trebao biti glavni konkurent za ulazak u 1.HNL.