Uzbudljiva posljednja dva dana najduže sezone HT Prve Lige

Pred nama je posljednje kolo Hrvatski Telekom Prve Lige. Silom prilika, najduža sezona prvenstva u povijesti počela je prije više od godinu dana 19.srpnja prošle godine na mjestu gdje će se i završiti, Gradski Vrt u Osijeku bio je poprište otvaranje sezone u utakmici Osijek – Slaven Belupo a na istom se stadionu sutra u 21:05 kroji vrh ljestvice.

Razlomljeno na dva dana posljednje nam kolo nudi zanimljivih 5 dvoboja a sve će krenuti na Maksimiru gdje će biti okrunjen novi prvak a zadnji zadatak imaju protiv vrućeg Varaždina. Samir Toplak će sigurno doći motiviran pokazati da može pomrsiti planove i najboljima i da za njega ima mjesta i u bogatim svlačionicama, dobro su to na svojoj koži u prošlom kolu osjetili nogometaši Osijeka. Dinamo valjda jedva čeka da se završi ova kalvarija kraja sezone i da se okrenu pripremama za Ligu Prvaka.

Drugu današnju utakmicu odigrat će u Gorici istoimeni domaćin i Slaven Belupo. Susjedi na ljestvici no s velikih 10 bodova koja ih razdvajaju odigrat će utakmicu za prestiž i dobar okus kraja sezone a upravo takve, rasterećene znaju i biti najbolje utakmice.

Subota je dan odluke, dan kada se sve završava a sve će početi u Zaprešiću gdje ćemo se barem na godinu dana u prvoj ligi oprostiti od Intera. Oni su domaćin Hajduku koji sezonu završava također u crnim notama i s petog mjesta gleda ka ranoj fazi kvalifikacija za Europaligu.

Večernji termin je onaj koji svi čekamo, dva susreta koja će rasplesti dugotrajni ples oko lige prvaka. Tko će napraviti pravi korak i zaplesati u bogatom društvu bit će poznato oko 23h a u najboljoj je poziciji momčad Osijeka. Oni kao domaćin pobjedom protiv Lokomotive rješavaju sve brige a u nekim kombinacijama dovoljan je i bod no onda se moraju pouzdati u Istru koja gostuje na Rujevici u susretu u kojem nemaju velikih motiva, osim možda pripreme za kvalifikacije protiv Orijenta. Lokosi su poprilično kompromitirali svoju poziciju remijem protiv Gorice i morat će hvatati gostujuću pobjedu, pokazali su ovog proljeća da su u tome kadri i bit će ih zanimljivo vidjeti i u ovom velikom testu. Rijeka s druge strane ne ovisi o sebi, oni će navijati za remi koji pak njima otvara vrata Raja. Bit će zanimljivo no nažalost ne možemo Vas ovim putem pozvati na stadione jer gledatelja neće biti. Pratit ćemo sve za Vas i izvjestiti Vas o ovom trijumviratu vrijednom milijuna.