Uvjerljiva pobjeda Šibenika 6:2 ostaje u sjeni Igora Pajača

FOTO: HNK Šibenik

Iako ne treba umanjiti veliku i uvjerljivu pobjedu Šibenika protiv Hrvatskog Dragovoljca 6:2, koji je još jednom pokazao da sa ovim igračkim kadrom ne pripada u prvoligaško društvo, mrlja ostaje na utakmici zbog gospodina Igora Pajača, njegovih pomoćnika i VAR sobe. Ne pokazati crveni karton u 43. minuti Suadu Sahitiju, kod rezultata 1:1, nakon dva očigledna udarca šakom u glavu Marija Veljače je apsolutno neprihvatljivo i možda bi trebao ponovo na hlađenje od suđenja u HNL-u, skupa sa cijelom VAR sobom. Da li je u pitanju njegov previd, nesposobnost ili nešto treće, teško je reći, ali ovako očigledna krađa nije prihvatljiva za HNL.

No, nazad na nogomet… Šibenik je poveo u 46 sekundi utakmice preko Delića i u tom trenu se dalo naslutiti da će Dragovoljac doživjeti još jedan uvjerljiv poraz. Ipak stvari se do kraja poluvremena značajno mijenjaju na sveopće iznenađenje. Prvo izjednačuje Petković u 34., a potom samo dvije minute nakon već spomenutog incidenta, u 46. zabija glavom iz blizine Štrkalj za potpuni preokret Dragovoljca.

Drugo poluvrijeme je proteklo u znaku Šibenika i totalnog kolapsa Dragovoljca. U razmaku od deset minuta, od 52. do 61. primaju tri gola. Prvo je zabio Bačelić-Grgić koji je u igru ušao na poluvremenu baš umjesto nervoznog Sahitija, nakon sjajnog proigravanja Marina Jakoliša, drugi također na asistenciju Jakoliša mirno posprema Marin, a pečat na pobjedu stavlja Marin Jakoliš, koji svoju sjajnu predstavu okrunjuje pogotkom za 4:2.

Do kraja utakmice Bačelić-Grgić zabija nakon gužve iz blizine za peti gol u mreži crnih u 86. minuti, a za konačnih 6:2 zabija Marin u 93. nakon još jedne, treće asistencije Marina Jakoliša, koji je i nedvojbeno igrač utakmice.

HNK ŠIBENIK – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 6:2 (Delić, Bačelić-Grgić 2x, M.Jakoliš, Marin 2x / Petković, Štrkalj)