U neviđenoj drami posljednjeg kola ispao Varaždin, a Gorica ostala bez Europe

Tko će ispasti, a tko će u Europu. Čak šest ekipa se borila u zadnjem kolu, a drame nije nedostajalo sve do zadnjeg sučevog zvižduka u Koprivnici, duboko u sudačkoj nadoknadi, u 103. minuti.

Krenimo redom, najmanje drame je bilo u Splitu, gdje je Hajduk rutinski dobio Lokomotivu sa 2:0, iako niti Lokosi nisu bili bez prilika u tom susretu. Golove za Hajduk su zabili Livaja u 29′ i Biuk u 82′.

Gorica je na Rujevici držala mjesto u Europi sve do 80. minute, a većim dijelom susreta je bila i bolja momčad na terenu. Rijeka je povela preko Franka u 10′, da bi samo deset minuta kasnije bilo 1:1. Gol je zabio Babec. Nakon toga, drama u završnim minutama prvog poluvremena, stativa Lovrića, a nakon odbijene lopte sumnjiva situacija na Dvornekoviću. Dugo je trajala VAR provjera, čak osam minuta, međutim penal ipak nije dosuđen.
U drugo poluvrijeme je Rijeka krenula otvorenije i stvorila nekoliko polu prilika, ipak gol odluke je pao u 80. minuti kada je zabio Drmić i odveo Rijeku u Europu.

U Osijeku je Istra igrala cijeli susret na nulu što se vidjelo od početka, a na kraju im se to skoro i obilo o glavu. Osijek je poveo preko Kleinheislera u 34. minuti udarcem sa 25 metara te jako lošom reakcijom vratara Istre. Svega šest minuta kasnije Istra ipak izjednačava preko Ivančića nakon kornera i jedne odbijene lopte, koju on posprema ispod nogu vratara Ivušića. Sve do zadnje minute utakmice je mirisalo da je to i konačni rezultat, Istra je još nešto i pokušavala pred kraj susreta kako bi riješila sve dileme oko ostanka, međutim bili su to slabi pokušaji, a u zadnjoj minuti sučeve nadoknade zabija Beljo i tim golom otvara vrata ostanku Varaždinu.

U Koprivnici je Varaždinu trebala pobjeda, poništen im je jedan diskutabilan gol nakon provjere VAR-a, a onda u 89. minuti kada su se posve otvorili, primaju gol iz jedne kontre preko Zvonareka. S obzirom da je bilo dosta provjera u drugom poluvremenu, sudac Bebek produžuje susret deset minuta, u tim trenutcima Istra prima gol u Osijeku i vraća nade Varaždincima. Finalna drama se odvila u 102. minuti kada je nastupila provjera VAR-a oko potencijalnog penala za Varaždin, ipak sudac Bebek nije dosudio kazneni udarac i tu je priči bio kraj.

Tako će iduće sezone četiri ekipe u Europu, Dinamo, Osijek, Rijeka i Hajduk, dok iz lige ispada Varaždin.