U jedinoj utakmici dana Osijek dočekuje Goricu

Osijek dočekuje Goricu u posljednjoj utakmici 9. kola 1.HNL nakon što su ovoga tjedna slavili u kupu kod Bednje iz Beletineca 3:0. I Gorica je također imala susret kupa proteklog tjedna, oni su pak kod Nehaja u pravoj golijadi prošli dalje sa visokih 7:3.

Osijek u prvenstvu u zadnje vrijeme ne izgleda dobro, dva poraza pa remi kod Lokomotive koji su iščupali doslovno u posljednjim trenutcima utakmice pokazuju da puno toga ne štima ove sezone, a u prvom redu realizacija.

Ako analiziramo prošlu sezonu onda smo, ako se može govoriti o izgubljenom prvenstvu, protiv Gorice izgubili osam bodova koji su bili prednost Dinama u odnosu na nas. Neugodna su momčad, imaju kvalitetu a nemaju pritisak, zadržali su veliki broj igrača, najistaknutiji igrač im je Lovrić i tu ćemo morati obratiti puno pažnje jer jednim potezom može usmjeriti utakmicu. Moramo i njega i sve druge igrače držati pod kontrolom, veliki respekt i poštovanje pokazujemo svakom suparniku, ali ako naša momčad bude na razini naših najboljih igara vjerujem da ćemo doći do pobjede – kazao je u najavi susreta Nenad Bjelica.

Kod Osijeka su upitni Žaper i Kleinheisler, a uz rekonvalescente Brleka i Barešića, sigurno su “out” Ježina koji je ozlijeđen, odnosno Škorić, Nejašmić i Malenica koji odrađuju kartone.

– Osijek ima izuzetno kvalitetnu momčad, poduplanu na svim pozicijama. U posljednje tri utakmice nisu pobijedili i sigurno će tražiti iskupljenje, uvjeren sam da će biti agresivni i motivirani, a mi im moramo uzvratiti istom mjerom. Želimo odigrati što bolju utakmicu, a cilj nam je uvijek isti, idemo tamo po bodove!, zaključio je Rendulić.

Goričanima nedostaju Suk, Muhammed i Steenvoorden za današnju utakmicu.