Tri igrača iz Hrvatske uvrštena među 60 najtalentiranijih na svijetu

Engleski The Guardian svake godine donosi popis 60 najtalentiranijih sedamnaestogodišnjaka, ovogodišnji izbor (biraju se igrači rođeni 2003. godine) je na tu listu uvrstio tri igrača iz Hrvatske.

Biraju se igrači iz cijelog svijeta, pa se na listi nalaze i mladi nogometaši iz egzotičnih država poput Indije i Tanzanije. Hrvatska se nalazi na samom vrhu jer nijedna država nema više od tri izabrana igrača, koliko ih ima Hrvatska. U prošlosti su brojni mladi talenti iz Hrvatske bili uvršteni na ovaj popis poput Vlašića, Gvardiola i Vuškovića.

Prvi izabrani igrač iz Hrvatske je napadač Dinama Bartol Barišić koji je opisan kao križanac Harryja Kanea i Maura Icardija. Igrao je ove sezone u 2.HNL za drugu momčad Dinama i već je upisao svoje prve minute u 1.HNL, ušao je s klupe protiv Varaždina u srpnju. Drugi uvršteni mladi nogometaš nam također dolazi iz Dinama, zove se Tomislav Duvnjak i igra u veznom redu. Redovito igra za Dinamo B u 2.HNL ove sezone. Posljednji igrač kojeg je Guardian stavio na listu je Ivan Ćubelić iz Hajduka. Prema opisu odličan je izvođač prekida i može igrati na svim pozicijama u veznom redu. Ovaj ofenzivni vezni je skupio svoje prve minute u 2.HNL za Hajduk B. Sva tri igrača su neizostavni članovi U17 reprezentacije.