Trener Piplica krenuo sa HAŠK-om u pripreme za proljeće

Nogometaši HAŠK-a okupili su se na prvom treningu i prozivci za drugi dio sezone. Stručni stožer na čelu s glavnim trenerom Ivanom Piplicom na prvom treningu je imao 20 igrača, a opravdano su izostali Karamatić, Gujić, Đonlić i Beljan.

U pripremnom periodu planirano je šest utakmica, a prva je na rasporedu već u subotu u gostima kod drugoligaša Intera u 13:30 sati. Zatim slijede provjere protiv Sesveta (19.siječnja), Save Strmec (29. siječnja), Bistre/Dinama II (05. veljače), juniora Dinama (12. veljače) i Brezovice (19. veljače).

– Očekujem da nastavimo s dobrim radom kao što je bilo u prvom dijelu. Želje su da nas ozljede i bolesti izbjegnu da budemo kompletni. Kadar je praktički ostao isti te se nadam dobrim izvedbama i rezultatima i u drugom dijelu sezone – rekao je glavni trener Ivan Piplica za službene stranice kluba.

Zasad novih lica u svlačionici nema, a klub je napustio Benjamin Koon Doe koji se vratio u Liberiju.

HAŠK je svakako ugodno iznenađenje prvenstva. Gotovo ista momčad koja se prošle sezone jedva izborila za ostanak, ove sezone nalazi se u sigurnoj sredini tablice, ali igra koju prikazuju vrijedi i više. Uz niz od osam utakmica bez poraza koje treba spomenuti (prekinut porazom od Trnja), HAŠK je ove sezone poražen četiri puta, a ako izuzmemo poraz od Mladosti iz Petrinje na samom startu prvenstva, gubili su samo do Zagorca, Dugog Sela i Trnja koji drže sami vrh trećeligaške ljestvice.