Trener Maksimira Ninković: Bitno je da se nitko ne zarazi, a tek onda nam je bitan nogomet

Nogometaši Maksimira krenuli su s pripremama, a baš danas će odigrati susret protiv drugoligaša Dinama 2 u kojoj će trener Ratko Ninković iskušati gotovo potpuno novu momčad. Povodom toga smo porazgovarali sa strategom Maksimira koji se prije svega nada da će prvenstvo krenuti na vrijeme i da će sve biti u redu.

– Od ove sezone očekujem da se nitko ne zarazi s koronom. Ne samo u NK Maksimir, nego u cijeloj ligi, a tek onda želim da mi igramo lijep i atraktivan nogomet kakav smo igrali i prošle godine. Mislim da su svi koji prate 3.HNL mogli vidjeti da igramo jedan lijep i atraktivan nogomet. Međutim, ponavljam, samo neka svi budu zdravi i to je jedino bitno – kazao nam je Ninković

Kao što je uobičajeno kod niželigaša mnogo igrača dođe, mnogo ih ode i svake godine su to gotovo potpuno druge momčadi u odnosu na onu godinu dana ranije.

– Bilo bi puno lakše da imam na okupu istu momčad kao i prošle godine, to je svima jasno, ali takav je život u trećoj ligi. Ipak, osobna satisfakcija je ta što je od sedam igrača koliko je napustilo klub njih četiri prodano u viši rang natjecanja i to vam kao treneru daje satisfakciju i kad pogledate takve stvari znate da radite dobar posao – nastavlja, i dodaje:

– Ne mogu reći kako će nam momčad izgledati. Pripreme će biti drugačije nego su bile prošlih godina, sve nas je poremetila korona, ali vjerujem u svoje igrače i nadam da ćemo igrati lijep i oku ugodan nogomet.