Trener Legije na trening doveo i psihologa, Krznar: Večeras moramo odigrati hladne glave

FOTO: Валерий Дед

Nogometaši Dinama večeras će od 21 sat tražiti prolaz dalje, na prekrasnom stadionu Wojska Polskiego koji prima 31,800 gledatelja i trebao bi biti pun. Prva utakmica završila je 1:1 što je bio i najpravedniji rezultat, a Damir Krznar smatra da su potrebne određene korekcije i da će to biti dovoljno za prolazak.

– Pred nama je utakmica koju očekujemo u iznimno dobrom ozračju, svjesni da smo već i u prvom dvoboju napravili puno toga dobrog, dominirali u fazi napada. Moramo napraviti neke taktičke korekcije u fazi obrane i vjerujem da će nam to biti dovoljno za prolaz u sljedeći krug – rekao je Krznar uoči dvoboja protiv Poljaka.

Jasno je da obje momčadi ovaj dvoboje čekaju izuzetno motivirane. U pitanju su sigurne skupine Europske lige i borba za Ligu prvaka tako da je ulog ogroman.

– Dinamo je spreman nositi se sa svakim imperativom. Naravno da je taj imperativ velik, ali slično je i kod Legije, Mi možemo nositi to breme bez problema, odigrali smo puno takvih velikih utakmica koje su mnogi nazivali ”sudbonosnima”, ali ja je ipak ne bih tretirao takvom. Kažem, moramo biti svjesni da u toj jednoj utakmici moramo ispoštivati plan, moramo hladno, racionalno, mudro pristupiti i tako je odraditi od prve do zadnje minute. Rezultat proizlazi iz takve stabilnosti – rekao je Krznar za službenu stranicu kluba.

Kad smo kod pritiska, trener Legije Czeslaw Michniewicz otišao je i korak dalje te je na trening doveo i psihologa.

– Radili smo sa psihologom, koji s ekipom radi i individualno i kolektivno. Spremni smo na razne ishode. Mi smo optimistični i gledamo na budućnost. Na kraju treninga sigurno ćemo vježbati penale. Kada šutiraš penal početkom tjedna, tada gol izgleda vrlo velik, ali na dan utakmice on djeluje poput hokejaškog gola. Naša psiha i naš stav će biti važni – rekao je trener Czeslaw Michniewicz

Nije još siguran kakav sastav će istrčati večeras.

– Još razmišljamo o jednom ili dvojici igrača, kada je u pitanju startna postava. Morao sam pripremiti strategiju da se utakmica riješi u regularnom dijelu, ali uzet ćemo u obzir da utakmica može potrajati duže – zaključio je.

Recimo i to da će utakmici sudit 38-godišnji sudac Benoit Bastien.

Francuz je međunarodni sudac od 2014. godine, a dosada se samo jednom sreo s hrvatskim nogometašima.

Vodio je utakmicu Lige nacija između Španjolske i Hrvatske 11. rujna 2018. u Elcheu koja je završila pobjedom Španjolske od 6:0, što je najteži poraz u povijesti Vatrenih, nadamo se da se takvo što neće ponoviti.