Tko će dijeliti pravdu u idućoj sezoni? Izašla je lista sudaca za sezonu 2021./2022.

Izvršni odbor HNS-a donio je odluku o sucima koji će suditi jesenski dio 1. HNL, 2.HNL, te završnice Hrvatskog nogometnog kupa. Ukupno se na listi našlo 33 suca, a to je osam više u odnosu na prošlu sezonu. Od zvučnijih imena u odnosu na prošlu sezonu nećemo više gledati u ulozi glavnog i VAR sudca Marka Matoca iz Zaprešića, dok VAR sudac više neće biti ni Goran Gabrilo iz Splita.

U elitnoj skupini su i dalje dobro poznata imena: Ivan Bebek (Rijeka), Dario Bel (Osijek), Fran Jović (Zagreb), Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), Duje Strukan (Split) i Mario Zebec (Cestica).

U prvoj skupini nalaze se četiri suca. Riječ je o Anti Čuljku (Zagreb), Dariju Kulušiću (Šibenik), Zdenku Lovriću (Đakovo) i Tihomiru Pejinu (Donji Miholjac), a u toj skupini više nisu Damir Batinić (mirovina), Marko Matoc, Ivan Župan koji je odlučio prestati sa sudačkom karijerom, te Marin Vidulin i Ivan Vučković koji su premješteni u drugu skupinu sudaca.

Druga odnosno razvojna skupina sudaca uz spomenute Vidulina (Kanfanar) i Vučkovića (Zagreb) broji još 21 suca, a to su Ivan Antunović (Velika Gorica), Ante Bundović (Bjelovar), Andrej Burilo (Osijek), Marko Cestarić (Sisak), Ante Čulina (Zagreb), Ivan Čužić (Velika Gorica), Toni Dadić (Zagreb), Mateo Erceg (Benkovac), Ante Jurić (Split), Patrik Kolarić (Čakovec), Tino Krečak (Velika Gorica), Domagoj Kurtović (Osijek), Marino Majstrović (Split), Ivana Martinčić (Koprivnica), Dražen Matasović (Đakovo), Ivan Matić (Osijek), Goran Pečarić (Zagreb), Antonio Škobić (Osijek), Ante Terzić (Podstrana), Jakov Titlić (Potravlje – Hrvace) i Marin Turčin (Trsteno – Tuhelj).

Povjerenik natjecanja Prve HNL je i dalje Josip Brezni, disciplinski sudac Alan Klakočer, povjerenik za suđenje i određivanje VAR i AVAR sudaca Ivan Novak, povjerenik za određivanje kontrolora Ante Kulušić, povjerenik za sigurnost Miroslav Marković, a tehnički tajnik Josip Tomaško.

Glavni sudac će po jednoj utakmici Prve HNL te od četvrtfinala kupa zarađivati 2.800 kuna, pomoćnom sucu pripada 1.800 kuna, a četvrtom sucu 700 kuna. VAR sudac će primati 1.800, a AVAR 1.200 kuna dok je za delegata i kontrolora suđenja predviđeno po 1.100 kuna. Kad je Druga HNL u pitanju glavni sudac ima pravo na 1.000 kuna po susretu, njegovi pomoćnici po 700, a četvrti sudac dobiva 200 kuna. Kontrolor suđenja i delegat imaju naknadu od po 500 kuna.