Šuker se oprostio od HNS-a, novi predsjednik je Marijan Kustić

Ono o čemu se posljednjih dana pisalo danas je dobilo i potvrdu. Davor Šuker više nije predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a novi predsjednik je Marijan Kustić. Davor Šuker se nije ni kandidirao, pa je jedini kandidat bio Marijan Kustić kojeg je IO HNS jednoglasno potvrdio.

– Ovo je velika i emotivna stvar za mene. Hvala vam na podršci, dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje. Za mene je veliki poticaj što sam predsjednik koji je prvi put dobio jednoglasnu podršku svih županijskih saveza. Svi smo mi nogomet i idemo dalje – rekao je Kustić nakon što je postao predsjednik.

Davor Šuker je održao i oproštajni govor.

– Svoj lik i djelo sam 24 dnevno, 365 dana u godini, davao hrvatskom nogometu. Svojim znanjem želio sam napraviti od HNS-a najuspješniju sportsku organizaciju i uspješan brend i mislim da sam u tome uspio. Nisam to napravio sam i zahvaljujem svima koju sa mnom tu priču pisali. Ponosan sam na srebro u Rusiji, najveći uspjeh u povijesti. Drago mi je da sam kao igrač i predsjednik bio dio najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa. A reprezentacija pod mojim vodstvom plasirala se na sva četiri velika natjecanja, mlada reprezentacija postigla je najveći uspjeh, izgradili smo nove travnjake i poboljšali status futsala i ženskog nogometa. Pomogli smo Hrvatskoj nakon potresa, prebrodili smo pandemiju. Pridonio sam kao član Uefe da mnogi naši ljudi uđu u strukture krovne organizacije i to ću činiti i dalje, radit ću uvijek u interesu hrvatskog nogometa. Bio sam i ostat ću odan hrvatskom nogometu svim svojim bićem. Vidimo se već u rujnu u Moskvi na utakmici s Rusijom – rekao je Šuker.