Stožer donio odluku: Gledatelji i dalje ograničeni iza ograde

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja. Nužne epidemiološke mjere iz navedene odluke određuju se u trajanju do 15.lipnja 2021.

Posebno zanimljive mjere za ljubitelje sporta one su koje se vežu za održavanje natjecanja ali i prisutnost gledatelja na istim. Nema većih promjena u odnosu na već ranije postavljenje mjere, pa će tako na završnici nogometnih prvenstava i dalje biti zabranjena prisutnost gledatelja. Potpuno paradoksalna odluka Stožera s obzirom da se gledatelji u cijeloj Europi vraćaju na stadione, baš jučer finale Europa lige odigralo se pred gledateljima, a i predstojeći Euro bit će uz prisutnost gledatelja. Nažalost kod nas svježi zrak glavni je uzročnik zaraze, stoga su stadioni i dalje pod ključem.

Među nužnim epidemiološkim mjerama koje se nalažu stoji:

  • sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a organizatori su obvezni osigurati da se svi sportaši i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te da se sportski objekti u zatvorenim prostorima iznimno koriste samo za potrebe dopuštenih aktivnosti.

Nadamo se samo da će iduća sezona vratiti i navijače na stadione.