Slaven Batovanja: Nadam se da bi mogli biti ugodno iznenađenje i osvježenje 3. HNL Središte

Lukavec je osvojenim drugim mjestom u 4.NL Središte izborio plasman u 3.HNL Središte. Iako su sportskim rezultatima potpuno zaslužili ulazak u 3.HNL, još uvijek se čeka potvrda HNS-a o imenu novog trećeligaša. Naime, Zagreb se žalio kako Lukavec ne ispunjava uvjete za ulazak u 3.HNL, problem su mlađe kategorije kluba. Smatramo kako su male šanse da Lukavec ne zaigra treću ligu ali ipak treba pričekati konačnu odluku Izvršnog odbora HNS-a.

U novoj sezoni momčad će i dalje voditi Slaven Batovanja, koji s Lukavcem ima posebnu kemiju jer osim što je ostvario ulazak u treću ligu, u ranijim navratima s Lukavcem je osvajao naslov prvaka Jedinstvene županijske lige, te Kup Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

Pripreme su tek započele i još smo u fazi okupljnja. Fale nam još 4 igrača koji su na moru ali oni rade po programu tako da će do prve utakmice doći spremni. Moramo imati razumjevanja za ovakve stvari jer je sezona bila duga, odnosno preduga. Iz Lukavca su otišli Benito Elez u Samobor i Marin Tuka koji je najavio prestanak igranja. Za sada su došli Roko Ivezić iz Španskog, Antonio Šiprag, Filip Peranić i Armin Abazi. Vjerujemo da tu nije kraj, ali nema potrebe žuriti, posebice s obzirom da je nekoliko igrača stiglo na probu. Pripreme će najbolje pokazati i iskristalizirati sliku, ukljućujući naravno i pripremne utakmice – rekao nam je Slaven Batovanja.

Kostur momčadi trebao bi ostati isti, pa će tako Lukavec u novoj sezoni i dalje predvoditi Hrvoje Humeljak koji je dio svoje karijere proveo u Gorici i Kurilovcu, a prošle sezone je bio i drugi strijelac prvenstva sa 20 pogodaka, malonogometni virtuoz Matija Ezgeta, Marijan i Josip Grdenić, Matej Puntarić koji je kao stoper zabio čak osam pogodaka u prvenstvu.

Lukavec će u pripremnom periodu odigrati nekolicinu prijateljskih utakmica, a raspored vam donosimo u nastavku:
24.07. Lukavec- Rudeš
31.07. Lukavec- Prečko
04.08. Kurilovec- Lukavec
07.08. Sutla Laduč – Lukavec
11.08. Lukavec – Sesvetski Kraljevec
14.08. Na rasporedu je turnir u Gornjoj Lomnici

Svoje domaće utakmice u 3.HNL trebali bi igrati na svome stadionu, no ukoliko se do početka prvenstva klub ne ispune uvjeti za igranje u Lukavcu, klubu će u susret izaći susjedi iz Kurilovca koji će im ustupiti teren za domaće utakmice.

Obzirom da je treća liga jaka i da smo novaci, primarni cilj je opstanak, a sekundarni je napredak u igri i kondiciji. Očekujem da mnogi favoriti polome zube na nama, a nadam se da bi mogli biti ugodno iznenađenje i osvjeżenje 3. HNL Središte – rekao je za kraj trener Lukavca Batovanja.