Sjajna utakmica i pregršt golova Dragovoljca i Sesveta; Dubrava i Rudeš bez golova

U ranim poslijepodnevnim satima četiri drugoligaša su bila u akciji. Na stadionu u Sigetu domaćin Hrvatski Dragovoljac ugostio je goste iz Sesveta u izvanrednoj utakmici. Domaći sjajno otvaraju utakmicu i preko Ivana Stjepanovića dolaze do prednosti od 1:0.

Ipak, to nije uzdrmalo goste koji su krenuli napadati, ali bez prave prigode. Unatoč terenskoj inicijativi gostiju Crni dolaze do novog pogotka. U 27. minuti sjajnim solo prodorom Luka Viduka pogađa donji lijevi kut vratara Krkalića.

S tim se rezultatom otišlo na predah, a Dragovoljac do 3:0 dolazi u 54. minuti. Pogodak je zabio sjajni Martinez, kojeg, ako je suditi po dosadašnjem dijelu prvenstva, čeka prvoligaška karijera. U tim trenucima se činilo da će ovo bit lagana šetnja za domaće, ali gosti se bude. Tako u 62. minuti sudac Lovrić pokazuje na bijelu točku nakon igranja rukome nekog od igrača Dragovoljca, a Mateo Topić smanjuje na 3:1. Samo 3 minute kasnije Mihovil Geljić zabija za 3:2 i paniku u redovima domaćina.

Pokušali su gosti do kraja utakmice, pristiskali, imali jako dobre šanse, od kojih posebno treba izdvojiti gredu u 94. minuti, ali do izjednačenja nisu mogli. Ovom pobjedom Dragovoljac je ostao na prvom mjestu i trenutno izgledaju kao naizgledniji kandidat za ulazak u 2. ligu.

U drugom susretu Dubrava je na terenu u Kustošiji dočekala Rudeš. Za razliku od utakmice u Sigetu ova i nije bila ugodna za oko, rovovska bitka, a na kraju 0:0 i po bod svakome. Možda i najrealniji rezultat. Valja istaknuti da su ova dva kluba nakon početnih loših rezultata uspjeli se konsolidirati i sad izgledaju puno ozbiljnije nego je to bilo na početku sezone.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – SESVETE 3:2

DUBRAVA – RUDEŠ 0:0