Sjajna Rijeka nadigrala Hibernian i došla na korak od skupina Konferencijske lige. Slijedi PAOK.

FOTO: HNK RIJEKA

Nakon remija u Edinburghu Rijeka je na Rujevici dočekala Hibernian u nadi da mogu doći do pobjede i prolaska dalje. To su sjajnom predstavom i ostvarili, i iako sz Škoti došli do izjednačenja u drugom poluvremenu trijumf Rijeke nije dolazio niti jednog trenutka u pitanje.

Odlično je naš predstavnik pred 4000 gledatelja otvorio utakmicu i preko Abassa prijete već u 2. minuti susreta, ali mreže miruju. Domagoj Pavičić dirigirao je veznim redom, Rijeka je imala dominaciju, ali sve do 37. minute je 0:0, a onda baš Pavičić pogađa.

Murić sjajno pronalazi Ampema koji odlično ubacuje, a Pavičić je na mjestu i to je 1:0. Par minuta kasnije Nisbet ima dobru šansu, a Rijeka preko Abassa još bolju, ali golmani su na visini zadatka i na poluvrijeme se odlazi s 1:0 za Rijeku.

Drugi dio ne kreće kako je Tomić planirao i nakon 11 minuta igre u drugom dijelu Magennis je zabio za 1:1. Tri minute kasnije zamalo potpuni šok, ali Krešić blokira, a zatim još jedna greška obrane domaćih, ali Praskalo je sjajan i čuva mrežu.

Tih 10tak minuta bile su najteže minute za momčad s Rujevice, a onda McGregor u 67. minuti dobiva crveni karton nakon starta na Obregonu, a minutu kasnije nakon kornera Abass zabija za 2:1.

Pet minuta kasnije je 3:1. Na ubačaj pred vrata Hiberniana loše reagira McGinn koji posprema lotu u svoju mrežu i to je visokih 3:1.

Do kraja utakmice gosti su imali dobru šansu preko tragičara McGinna, ali nisu uspjeli zabiti. Naprotiv, Rijeka je bila ta koja je još jednom pogodila mrežu protivnika, a strijelac je bio Bušnja koji fantastično rola vratara za konačnih 4:1.

U playoffu za ulazak u skupine Konferencijske lige Rijeka će igrati protiv PAOK-a.