Sjajna Istra nanijela Osijeku prvi poraz u sezoni

FOTO: NK ISTRA

Istra je u šestom kolu HNL-a u sjajnoj utakmici pobijedila lidera prvenstva Osijek za iznenađenje kola. Bande je u 83. minuti dao svoj četvrti gol u sezoni i doveo Istru u vodstvo, da bi potvrda pobjede stigla preko Miškovića u sudačkoj nadoknadi.

Pomalo iznenađujuće gledali smo napadačku Istru i Osijek koji je svoje prilike tražio iz kontranapada. Prvi veliku priliku propuša Bohar, odnosno odlično mu udarac brani vratar Istre Lučić.

Prva šansu za Istru imao je debitant Mahmoud. Pokušao je lobati Ivušića, ali je prebacio vrata za par centimetara. Iako su obje ekipe do kraja prvog dijela imale svoje prilike, mreže se nisu tresle. Ono što je zanimljivo da je Istra u prvom dijelu imala više lopte u nogama od Osijeka.

U nastavku gledamo dobru utakmicu, a Istra je drugi dio započela sa šansama Bandea i Mahmouda,no Ivušić obje izgledne prilike brani čime pokazuje zašto je dobio poziv u reprezentaciju.

U zadnjih desetak minuta gledamo rasplet utakmice. Prvo je Ivušić ponovno spasio Osijek od pogodaka obranivši šanse Mahmoudu i Lisici, ali u 83. minuti ni on nije mogao spriječiti pogodak Puljana. Mahmoud je pokazao kako će biti veliko pojačanje za Istru, sjajnom je loptom u prazan prostor uposlio Bandea koji sigurno zabija za svoj četvrti pogodak sezone. Potvrda pobjede stigla je nakon kontre Istre koju Mišković uspješno završava pogotkom za veliku pobjedu Puljana.

ISTRA – OSIJEK 2:0 (Bande, Mišković)