Siniša Oreščanin više nije trener HNK Gorice

Siniša Oreščanin i njegov pomoćnik Goran Rosanda više nisu treneri HNK Gorice. Klub im se zahvalio i gospodski poželio sve najbolje u nastavku karijere.

Oreščanin je klupu preuzeo početkom siječnja kada je naslijedio Litavca Dambrauskasa, koji je napustio Goricu radi ponuđene prilike na klupi bugarskog Ludogoreca. Dambrauskas je radio sjajan posao na klupi Gorice ostavivši je na trećem mjestu i iza sebe ostavio golemu zalihu bodova za svog nasljednika. Nažalost po Goricu Oreščanin nije bio na razini prvog dijela sezone i Gorica je ostala bez toliko željene Europe. Igrala je ekipa Gorice toplo hladno u nastavku, a vjerojatno najveći udarac za njih bila je ozljeda Lovrića u samom završetku sezone. U teškom rasporedu na kraju prvenstva Gorici je bio dovoljan i bod za Europu, ali nije osvojen niti jedan porazima od Hajduka, Dinama i Rijeke.

Kao najizgledniji novi trener Gorice spominje se Krunoslav Rendulić, koji je ostvarivao odlične rezultate sa Šibenikom, ali to ipak nije bilo dovoljno za Kolumbijce. Također, trenutno je slobodan i Prelec koji je Goricu uveo u elitno društvo, a ima i iskustvo vođenja ekipa iz 1.HNL od prošle sezone kada je vodio Istru.