Šibenik pronašao novo trenersko rješenje

FOTO: HNK ŠIBENIK

Dean Računica novi je trener Šibenika. Tu dužnost trebao bi obavljati do kraja sezone, dok će se zatim razgovarati o daljnjoj suradnji. Rođeni Šibenčanin postao je tako već treći trener Šibenčana nakon pet odigranih kola proljetnog dijela sezone.

Dean Računica legenda je Hajduka, sa tri naslova prvaka, te još tri kupa u dresu Splićana. Gotovo gdje god igrao osvajao je titule, sa Salzburgom dva puta je bio prvak Austrije, u Izraelu je uzeo prvenstvo i kup sa Hapoelom. Karijeru je završio u Kini, a upravo je tamo bio i njegov posljednji trenerski angažman gdje je radio kao pomoćnik Slavena Bilića na klupi Bejing Guoana.

Trenerski put započeo je u Hajdukovoj omladinskoj školi nogometa, radio je i s mladom reprezentacijom, okušao se kao trener u Uskoku, Primorcu iz Stobreča, dok je u 2.HNL vodio Junak iz Sinja. 2017.godine kreće na svoj inozemni put u kojem je radio kao pomoćnik Zoranu Barišiću u turskom Karabuksporu, Aljoši Asanoviću u Melbourne Knightsima, da bi zatim pratio Slavena Bilića na klupi Al Ithada, West Bromwich Albiona i posljednje kineskog Bejinga.

Kako saznajemo upravo je Slaven Bilić dao preporuku za prvi samostalni prvoligaški angažman Deana Računice.