Šibenik na kolumbijski pogon

Nakon što je Šibensko gradsko vijeće danas većinom glasova prihvatilo ponudu kolumbijskih investitora, tvrtke Football Smart International, za otkup HNK Šibenika krenuli su i transferi u redove novog prvoligaša.

Kolumbijci Juan Diego Nieva, Yeferson Contreras Villamizar i Juan Camilo Mesa novi su igrači HNK Šibenika. Novopridošli igrači došli su na posudbu iz Kolumbijske Americe Cali do 2022. godine.

Juan Camilo Mesa Antúnez je stoper koji može igrati i u vezi. U redovima America Cali u početku je igrao samo u kupu a kasnije ulazio i u prvenstvenim dvobojima, u 2020. jednom tek ulazi s klupe, prije nego što je sezona prekinuta, i to na par minuta.

Juan Diego Nieva Guzmán je, za razliku od Juan Camila domaći momak iz Calija, igra na poziciji defanzivnog veznog. Prošle je godine bio tek treći izbor na svojoj poziciji iza Paza i Sierre, sakupio je 15 nastupa ukupno.

Yeferson Andrés Contreras Villamizar je ofenzivni nogometaš rođen 1999. godine. Prošlu je sezonu proveo na posudbi u drugoligašu Orsomarsu. Za novi je klub odigrao samo šest utakmica ali je zato dva puta tresao mrežu. Početkom 2020. poslan je dalje na posudbu u SAD – u “drugoligaški” Indy Eleven. Ipak, tek je jednom stigao nastupiti za njih prije nego što je liga prekinuta i vraća se ovoga ljeta u Cali.