Segestin strateg Darko Dražić: Puno je upitnika nad konceptom jedinstvene treće lige

Ususret prijateljskog susreta između Bjelovara i Segeste, koji je završio pobjedom Bjelovara 4:0, popričali smo sa trenerom Segeste Darkom Dražićem o pripremama Sisčana, pojačanjima i nadolazećoj sezoni.

Pripreme teku već nekih dva tjedna, mogu reći da samo poprilično zadovoljan, pogotovo nakon odrađenog testa koji mi daje određenu sliku i daje nam komociju da neke stvari možemo preskočiti. Nekih 80-90% igrača je na zadovoljavajućoj razini. Odigrali smo dvije utakmice dosad, jednu dobili protiv Trnja, jednu izgubili od Garešnice, no rezultat u ovom periodu priprema je manje bitan – opisao je trenutnu fazu pripreme trener Segeste.

U Rudar Veljenje je otišao Wirekoh, Maapeh također u Sloveniju, točnije u Brežice, Vrebac u Njemačku, ima li dolazaka u Sisak?

Očekujemo da dođu dva do tri pojačanja, trebao bi stići Keselj iz Varaždina na posudbu. Otišlo nam je sedam osam igrača, međutim baza je ostala tu, domaći igrači plus neki juniori i mislim da će to biti dobro posloženo do početka sezone.

S obzirom da se igra treća jedinstvena liga od iduće sezone, što mislite i tom konceptu i može li Segesta izboriti jedinstvenu ligu?

Biti ću vam iskren, ja sam jednog stava koji je možda apsolutno suprotan od ovoga što se događa. Mislim da i 2.HNL bi trebala biti podijeljena na Sjever i Jug, pa tako i treća liga. Puno je upitnika nad tim konceptom pa ćemo neke stvari tek vidjeti, počevši od uvjeta, financija itd. – rekao je za kraj trener Segeste, Darko Dražić