Rudeš započeo pripreme za lov na 1.HNL: Uz odličan rezultat istaknuo bi promociju igrača iz naše škole nogometa

Rudeš je jučer obavio prozivku za početak zimskih priprema. Momčad Ivice Landeke jesenski je dio sezone završila na trećem mjestu drugoligaške tablice i pred njima je žestoka borba za prvo mjesto koje vodi u 1.HNL.

Njihova visoka pozicija na tablici dodatno dobiva na značenju ako znamo da je Rudeš poslije druge momčadi Dinama i Osijeka, treća najmlađa momčad prvenstva s prosjekom od 22 godine. Mladost kojom očito trener Landeka sjajno upravlja jer se Rudeš u jesenskom dijelu sezone može pohvaliti najboljom obranom, zajedno s Dubravom sa 13 primljenih pogodaka u 15 odigranih kola, te drugim napadom lige sa 26 pogodaka.

Nakon odrađenog prvog trenera razgovarali smo sa trenerom Landekom:

– Moramo biti zadovoljni jesenskim dijelom sezone. Uzevši u obzir da smo jako mlada momčad, uvjerljivo smo najbolja momčad po gol razlici, a osim vrlo dobrih rezultata vidljiv je napredak naših mladih igrača. Javlja se interes klubova za naše mlade igrače što je sigurno pokazatelj dobrog rada. Istaknuo bi tu promociju igrača iz naše škole nogometa kojih je trenutno sedam u momčad, te odličan rad trenera u nogometnoj školi Rudeš na čelu sa voditeljem škole Draženom Koštrom – rekao je za početak trener Rudeša.

Najzvučnije pojačanje za Rudeš u odnosu na jesen dolazak je Tomislava Gudelja, donedavnog napadača Croatije iz Zmijavaca gdje je u ukupno 57 utakmica upisao 21 gol i 8 asistencija. Jesenski dio sezone završio je sa tri pogotka u 15 nastupa za Zmijavčane.

– Istina, došao nam je Gudelj, ali nam je najveće pojačanje što je momčad ostala na okupu. Unutar momčadi vlada odlična atmosfera i zdrava konkurencija, tako da nećemo dovoditi puno igrača. Eventualno ćemo dovesti dva, tri kvalitetna igrača s kojima ćemo zaoštriti konkurenciju i da nadomjestimo igrače koji su otišli.

– U nastavku sezone očekujem daljnji napredak naših igrača. Uprava kluba na čelu sa predsjednikom kluba Klarićem, te sportskim direktorom Čondrićem daje nam svima ogromnu podršku u radu, ulažu maksimalan trud da svi imamo aposultan mir, te da se možemo posvetiti radu i boljitku kluba. Rudeš kao bivši prvoligaš sigurno ima visoke ciljeve. Imamo jaku 2.HNL sa puno kvalitetnih momčadi ali vjerujem u svoju momčad i da ćemo nakon dobrog pripremnog perioda nastaviti tamo gdje smo stali. – rekao nam je za kraj trener Rudeša Ivica Landeka.

Popis igrača na početku priprema: Mustapić, Kralj, Bulić, Oberan, B. Brajković, R.Brajković, Tepšić, Ćosić, Boršić, Jergović, Pavlek, Doljanin, Huljić, T. Srbljinović, M. Srbljinović, Bašić, Stipić, Shatri, Čolina, Tonon, K. Popović, G. Popović, Latković , Sekulić, Marković, Borovac, Đaković, Majić, Tutić, Kamga, Gudelj i Araujo.