Rudeš iskoristio kiks Dragovoljca i novom se pobjedom primakao vrhu

Rudeš je na domaćem terenu dočekao neugodnu Dubravu. Dubrava je u ovoj utakmici imala motiv više pokazati svojem bivšem treneru koji ih je napustio baš radi preuzimanja Rudeša, kako je napravio krivi potez. Nisu Dubravaši bili zadovoljni potezom Šušnića, no do tad sportski direktor Šantek, korektno ga je zamijenio na klupi.

Gledali smo izjednačenu borbu u kojoj je ipak veću inicijativu imao Rudeš. Otvorio je Rudeš dobro, pokušajima Abdurahimija i Kolege, bez većih problema za vratara Dubrave Mustapića. U 19.minuti pokušava Ćosić ali ponovno je na mjestu sigurni Mustapić. Dubrava igrom parira Rudešu ali ne stvaraju niti jednu opasnu priliku pred golom Bručija. U 39. minuti Abdurahimi dobiva loptu na centru, uspjeva se odhrvati i pobjeći gostujućoj obrani te probiti Mustapića za vodstvo 1:0.

Samo pet minuta u drugom dijelu čekali smo na novi pogodak. Do tad bezopasna Dubrava po Bručija dobiva slobodni udarac na dvadesetak metara. Izborio ga je Fintić, a na sreću po Dubravu odlučio je i sam izvesti slobodnjak. Uradio je to perfektno i odmjerenim udarcem zabio za 1:1 i šok za domaćina. Imao je Rudeš čistu šansu u 83. minuti ali je na ubačaj Muića slabo reagirao Marko Ćosić i glavom promašio gol već savladanog Mustapića. Ipak Rudeš je uspio doći u vodstvo u 86. minuti susreta. Mladi Bruno Brajković dirigiranom je loptom pronašao Durdova koji iz voleja pogađa prvi kut vratiju Mustapića za veliko slavlje domaćina.

Rudeš se dolaskom Carevića digao iz nezavidne situacije, da bi Carevića naslijedio Šušnić i nastavio sa dobrim rezultatima. U sljedećem kolu Rudeš ide u Rijeku na noge Orijenta, a nakon toga, 11.svibnja na rasporedu je veliki derbi između Rudeša i Dragovoljca koji će razjasniti puno toga. Dubrava u sljedećem kolu dočekuje Cibaliju.

NK RUDEŠ – NK DUBRAVA 2:1 (Abdurahimi, Durdov / Fintić)