Roko Šimić i službeno u RB Salzburgu

Veliki talent Lokomotive ipak napušta klub već ovoga ljeta i seli u austrijskog prvaka RB Salzburg. Iako je prvotni dogovor bio da će Roko Šimić ostati na posudbi do zime, iz Salzburga su inzistirali da mladi 17-godišnji napadač što prije završi u njihovim redovima.

Trebao bi biti oboren i prošlogodišnji rekord kluba što se odštete za jednog igrača tiče kada je Atletico platio 3,5 milijuna eura za Ivu Grbića. Rokov transfer iznosi nešto oko 4 milijuna eura, plus deset posto od budućeg transfera. Šimić je za Lokomotivu odigrao ukupno 26 utakmicu u kojima je skupio 1541 minute i postigao četiri pogotka, od kojih su neki bili ključni u borbi za ostanak pred kraj prvenstva.

Moramo naći adekvatnu zamjenu, apsolutno nam je imperativ dovođenje kvalitetnog napadača. No, nećemo žuriti, pred nama je cijelo ljeto, prijelazni rok traje do 31. kolovoza i u tom ćemo razdoblju, vjerujem, riješiti taj problem. Planiramo dovesti još neke igrače, ne samo napadača… – izjavio je Božidar Šikić nakon novog velikog transfera za Lokomotivuž.