Rijeka u Škotskoj ostvarila dobar rezultat za uzvrat na Rujevici

FOTO: HNK RIJEKA

Rijeka može biti zadovoljna rezultatom ostvarenim u prvom susretu kod Hiberniana 1:1, u jednoj dobroj i ratničkoj utakmici gdje su domaćini bili konkretniji, ali i Rijeka je imala svoje prilike za pobjedu.

U prvom poluvremenu jedna izjednačena borba sa nekoliko prilika na obje strane, Pavičić je vukao konce Rijeke, te stvarao dobre situacije za Ampema i Abassa, međutim falilo je koncentracije u završnici. Najveću priliku za Hibernian je propustio realizirati Stevenson u 42. minuti, njegov pokušaj odsjeda na vratnici i rezultat ostaje nepromijenjen.

U drugo poluvrijeme su domaći ušli bolje i zagospodarili terenom, međutim Rijeka je ta koja dolazi u prednost nakon odličnog centaršuta Vukčevića i još boljeg skoka Ampema za 0:1. Prednost nije dugo trajala za Riječane, samo pet minuta kasnije korner za Hibernian, obrana Rijeke nije uspjela očistiti loptu nakon gužve u 16 metara i Boyle zakucava loptu iz blizine u nebranjenu mrežu.

Do kraja susreta je bilo još nekoliko prilika sa svake strane, a za izdvojiti je i ona najveća u kojoj se našao MacKay u 92. minuti nakon nespretne reakcije Escovala, međutim situaciju oči u oči sa Labrovićem, vratar Rijeke uspješno rješava.

– Mislim da smo morali i mogli puno bolje odigrati utakmicu. Rekao bih da smo malo bili impresionirani, bezbroj prodanih lopti, nepotrebnih situacija… Trebali smo se više nametnuti igrom, u napadu smo trebali biti ubojiti. Generalno imamo aktivan rezultat, ali možemo i moramo bolje. Najviše me ljuti kada se spremate za takvu situaciju i pokažete te stvari, a mi primimo gol na takav način. To govori da nismo bili unutra sto posto – rekao je trener Goran Tomić.