Rijeka u prijateljskoj utakmici bolja od Rudeša

FOTO: HNK RIJEKA

Susret pretendenta za naslov u 2.HNL Rudeša i kandidata za naslov u 1.HNL Rijeke završio je pobjedom prvoligaša 3:0. Strijelci za Riječane bili su Vuk, Bilić i Bodetić. U redovima Rijeke priliku su dobili igrači s manjom minutažom, a u nastavku su na travnjaku priliku dobili i juniori.

Rijeka je do vodstva stigla u 26. minuti. Lepinjica je lijepo prošao i ubacio, a Vuk je ostao sam u kaznenom prostoru i poentirao za 1:0.Drugi gol stigao je u 39. minuti. Nakon ubačaja iz kuta lopta je došla do Bilića koji je potegnuo, lopta se provukla pored braniča Rudeša i završila u gornjem kutu.

Rudeš je pokušao preko Liklina i Kamge do gola no bezuspješno. U 85. minuti Vuk je povukao akciju, odigrao za Bodetića na lijevoj strani koji je odmjerenim udarcem zabio za konačnih 3:0.

Rijeka je do kraja stvorila još jednu veliku priliku, Vuk je izbio sam pred gol Rudeša, te uposlio Bristrića koji je ostao sam ali njegov udarac uspjeli su blokirati gostujući braniči.

Sutra za Riječane slijedi nova prijateljska utakmica. Na stadionu Kantrida odigrati će se treće izdanje utakmice “Povratak na Kantridu”, a suparnik će im biti ljubljanska Olimpija.