Rijeka s po tri pogotka u svakom poluvremenu do rutinskog prolaza protiv Dilja

U Vinkovcima smo danas svjedočili nogometnoj fešti budući da je članu Međužupanijske lige Osijek- Vinkovci NK Dilju danas u goste došao prošlogodišnji osvajač kupa HNK Rijeka. Utakmica je to koja je privukla veliki broj zaljubljenika u Vinkovačko Novo Selo na stadion NK Dilja.

Riječki strateg Simon Rožman bio je suočen s brojnim izostancima što zbog ozljeda, što zbog reprezentativnih obveza te su domaćini tražili šansu u tome, no šanse nije bilo budući da je Rijeka i u takvom sastavu odigrala odličnu utakmicu i u potpunosti dominirala tijekom cijelog susreta.
Domaćin je odolijevao do 30.minute riječkim naletima zahvaljujući odličnim intervencijama vratara Vedrana Kelave, no u 30.minuti Turčin zabija za 0-1. Već tri minute kasnije je riječka prednost udvostručena, a lijepim škaricama zabio je Menalo. Sve nade domaćina u ikakvu rezultatsku neizvjesnost otklanja Pavičić u 37.minuti pogotkom za 0-3 što je bio rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme.

U nastavku trener Rožman odlučuje dati šansu juniorima na klupi od kojih su neki upisali i svoje prve seniorske minute u ovoj utakmici. Rezultat se nije mijenjao do 55.minute kada Menalo povećava vodstvo na 0-4, a do kraja utakmice u strijelce su se još upisali juniori Rijeke Hodža u 67.minuti te Ilinković u 73.minuti za konačnu pobjedu Rijeke 0-6.

Stadion NK Dilj, Vinkovci
NK Dilj- HNK Rijeka 0-6 (Turčin 30, Menalo 33, 55, Pavičić 37, Hodža 67, Ilinković 73)