Rijeka rutinski do trijumfa na Malti. Bušnja i Ampem srušili Hajdukovog krvnika

FOTO: HNK RIJEKA

Nogometaši Rijeke s dva gola prednosti odlaze s Malte nakon prvog dvoboja protiv Hajdukovog krvnika od prije nekoliko sezona, Gzire. Rijeka je malo dizelaški ušla u susret, ali kako su tekle minute utakmice tako je naš predstavnik u Europi bivao sve bolji te su na kraju potpuno zasluženo slavili s 2:0.

Prvu kakvu takvu prigodu vidjeli smo u 28. minuti kad su Drmić i Pavičić malom minijaturom u šansu uveli Princa Ampema, ali njegov udarac sa 16 metara brani čuvar mreže Gzire Haber.

Pokušavala je Rijeka do kraja poluvremena, ali nije išlo, sve su to bile poluprigode koju su domaćini lako otklonili i nakon nogometom siromašnog prvog dijela na odmor se otišlo bez golova.

Drugi dio Rijeka otvara puno bolje. Igrala se 49. minuta kad prijeti Prince, ali lopta završava u bloku. Dvije minute kasnije pokušava Tomečak, ali opet nema pogotka. I konačno, u 57. minuti utakmice Rijeka dolazi do prednosti. Tomečak je ubacio s desne strane, lopta je došla do Bušnje koji zabija za 1:0.

Maltežani zamalo dolaze do poravnanja u 63. minuti kad Thiaguinho pokušava, ali Labrović sjajno brani. Sve dileme oko slavljenika u ovoj utakmici u 77. minuti otklonio je Obregon koji koristi izuzetno lošu reakciju dotad odličnog vratara Gzire i dodaje do Ampema koji zabija za 2:0.

Da sve ne bude tako divno pobrinuo se Ivan Lepinjica koji u 87. minuti nepotrebno dobiva drugi žuti karton te ostavlja svoju ekipu do kraja utakmice s igračem manje na terenu.

Na sreću po našu momčad ta nesmotrenost Lepinjice nije donijela ništa loše te se Rijeka potpuno zasluženo kući vraća s prednošću od 2:0, iako smo dojma da to može i mora bolje, ali početak je sezone te Tomićevim trupama treba dati kredita.