Rijeka produžila nadu u Ligu prvaka, Inter nakon turbulentne sezone putuje u drugu ligu

Iako je Interu uoči ovog dvoboja igrala samo teorija da mogu ostati u prvoj ligi i sljedeće sezone i ta teorija je pala u vodu nakon poraza od Rijeke. Dvoboj je to koji se igrao po jako lošem vremenu i dosadnoj kiši koja je padala od prve do posljednje minute pa nažalost i oni malobrojni promrzli gledatelji, njih 312, nisu uživali u nekom lijepom nogometu.

Od prve do posljednje minute Rijeka je dominirala susretom, ali bez konkretnih šansi. Osim Čolakovog zicera sredinom prvog poluvremena prigoda gotovo da i nije bilo. Tek u 71. minuti gosti lome otpor domaće ekipe, a do prednosti, a kasnije će se pokazati i konačnog rezultata, od 1:0 momčad s Rujevice došla je preko Čolaka i to s bijele točke.

Nakon pogotka Rijeke očekivalo se da će Inter krenuti na sve ili ništa, ali momčad Tomislava Ivkovića nije imala ni snage, a mora se priznat ni kvalitete da pritisne goste. Tako ćemo Inter sljedeće sezone sa sigurnošću gledati u 2. ligi, dok se Rijeka i dalje nada da bi mogla ugrabiti Ligu prvaka, ali i to je nakon slavlja Osijeka protiv Istre samo teorija dok je realnost malo okrutnija po Rijeku.

– Utakmica kakvu smo očekivali. Bili smo strpljivi, možda bi nas neki raniji gol doveo u lakšu situaciju. Čestitam igračima, bilo je teško vrijeme, kiša i vjetar otežavali su igru. Hvala navijačima što su došli po ovako lošem vremenu, bili su sjajna podrška. Bili smo mirni i strpljiv – kazao je strateg Rijeke Rožman nakon utakmice.

Sljedeći dvoboj Rijeka igra protiv Hajduka u Splitu, dok Inter ide u goste u Koprivnicu.