Rijeka pobjedom preuzima vrh 1.HNL

U Kranjčevićevoj ulici će danas prvu utakmicu 9. kola odigrati Hrv. Dragovoljac i Rijeka, a pobjedom bi gosti preuzeli vrh ljestvice. Teren bi mogao biti dobro natopljen kišom, pa bi ovo mogla biti jedna tvrda i teška utakmica bez puno prigoda za gol što bi puno više moglo odgovarati Dragovoljcu.

Dragovoljac se nekako uspio konsolidirati i vezati dva pozitivna rezultata nakon šest uzastopnih poraza sa početka prvenstva i nadaju se da mogu i Rijeci otkinuti koji bod.

– Budući da se taktički i igrački još uvijek tražimo, jasno je da još uvijek ne možemo nametnuti svoju igru, već se moramo prilagođavati suparničkoj, ali uvijek postoji neko rješenje kako u dvoboju s kvalitetnijim suparnikom doći do određenog cilja. Nužan je i faktor sreće, a nama je ona u ovom trenutku najpotrebnija – zaključio je trener Hrvatskog dragovoljca, Davor Mladina.

Rijeka igra odlično ove sezone na krilima Drmića i Pavičića, te u ovom susretu sve osim tri boda bi bio loš rezultat za njih.

– Velika su očekivanja s naše strane, želimo uzeti tri boda. Protiv Slavena smo vidjeli da ne postoje lagani protivnici. Hrvatski dragovoljac je u posljednje dvije gostujuće utakmice osvojio četiri boda i na domaćem terenu bio u egalu s Hajdukom što je dovoljno upozorenje za nas, rekao je Goran Tomić, trener Rijeke, u najavi utakmice.