Rendulić će s Goricom pokušati ponoviti odličnu prošlogodišnju sezonu

Gorica je prošle godine bila svojevrsno iznenađenje prvenstva. Na krilima Kristijana Lovrića i litavskog trenera Dambrauskasa na zimsku stanku Gorica je otišla s treće pozicije i golemom zalihom bodova ispred Rijeke i Hajduka. Odlaskom Dambrauskasa u bugarski Ludogorets na klupu sjeda Siniša Oreščanin. Igrala je ekipa Gorice toplo hladno u nastavku, a vjerojatno najveći udarac za njih bila je ozljeda Lovrića u samom završetku sezone. U konačnici prednost se istopila i baš je u posljednjem kolu porazom od Rijeke, Gorica ipak ostala bez povijesnog uspjeha i izborene Europe.

Ove sezone na klupi Gorice sjedit će Krunoslav Rendulić. Trener koji je prošle sezone do ožujka vodio Šibenik i pokazao kako zna što radi. Rendulić je s Goricom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. što pokazuje da mu i predsjednik Črnko vjeruje. Ipak pred njim je težak zadatak ponoviti prošlogodišnju sezonu, pogotovo ako u prijelaznom roku ode najbolji igrač, Kristijan Lovrić. U razgovoru na Rogli poručio je da i dalje ne zna ostaje li u Gorici. Čeka se izdašna ponuda koja će zadovoljiti Goricu, ali i Kristijana.

Gorica je dio svojih priprema odradila na svojem terenu, a dio je odrađen u Sloveniji. Rezultati su polovično uspješni ali nekako vjerujemo kako će trener Rendulić uspjeti posložiti Goricu do početka prvenstva, te da će svima biti tvrdi orah kao prošle sezone.

Svake sezone cilj mora biti da bude bolja od prošle. To je i naš cilj, od ovog sastanka pa nadalje naš cilj je plasman u Europu i očekujem da se svi ponašamo u skladu s tim na svim razinama – izjavio je Rendulić na pripremama

Rezultati pripremnih utakmica:

Gorica – HUNS 4:1 (Dieye 2x, Šroler, Brodić / Čurjurić)

Gorica – Celje 1:0 (Pršir)

Gorica – UTA Arad 1:1 (Babec / Hora)

Gorica – Vojvodina 0:2 (Simić, Bastajić)

Lokomotiva – Gorica 3:1 (Zdunić, Aliyu, Stojković / Dieye)

Gorica – Bravo 0:2 (Kancilija 2x)

Gorica prvenstvo otvara baš protiv Rijeke u subotu. Zanimljivo je da je Rijeka pobjedom u travnju prekinula niz bez pobjede protiv Gorice od 2018. godine kad su upisali jedinu pobjedu od ulaska Turopoljaca u najviši rang hrvatskog nogometa. Odmah u svibnju u posljednjem kolu upisali su i treću pobjedu i ostavili Goricu bez povijesnog uspjeha i Europe.

Da se u prijelaznom roku radilo u Velikoj Gorici potvruđujemo u nastavku:

Došli: Dominik Kotarski (posudba iz Ayaxa), Saša Marjanović (Inter Zaprešić), Fran Brodić (Kustošija), Martin Šroler (povratak s posudbe u Interu), Toni Fruk (posudba iz Fiorentine), Caio Cruz (povratak s posudbe u Kurilovcu), Tin Janušić (Osijek II), Faruk Dalipagić (Zrinjski Mostar), Nathan Cruce

Otišli: Dario Špikić (Dinamo), Cherif Ndiyae (Goztepe), Gojko Gadže (Zrinjski Mostar), Jiloan Hamad (Orebro, Kristijan Kahlina (Ludogorets), Sylvanus Nimely (sporazumni raskid)

Više o svim transferima u hrvatskim ligama možete pročitati ovdje.