Raspucana Hrvatska sa 7 komada isprašila Katar

Hrvatska reprezententacija do 19 godina u prijateljskom je susretu odigranom u Lučkom sa visokih 7:0 savladala Katar.

Početak utakmice bio je pomalo nervozan s domaće strane i gosti su u 2 navrata zaprijetili u uvodnih 10 minuta, nakon toga Hrvatska je započela igrati svoju igru i već do poluvremena bilo je 3:0 za izabranike Josipa Šimunića. Nastavak utakmice ponudio je sličnu priču i gosti koji su pokazivali veliku nesigurnost pred vlastitim vratima nisu dorasli mini vatrenima. Konačnih 7:0 kao sjajna uvertira pred još jedan dvoboj koji ih čeka u četvrtak od 15:00 na Gradskom Stadionu u Krapini protiv Slovenije.

Valja se samo osvrnuti na vrlo grubu i na trenutke nesportsku igru gostujućih igrača. Katar je bio ne samo agresivan nego na trenutke i prljav te su između ostalog zaradili i crveni karton no zbog prirode prijateljske utakmice bilo im je dozvoljeno igrati sa 11 igrača. Utakmica poput ove, protiv nedoraslog protivnika koji igra nesportski i prijeti ozlijedama našim mladićima nisu od velike koristi nikome. Na kraju utakmice umalo je izbila i opća tučnjava kada je grubo zaustavljen Jurišić, skočile su obje klupe a gosti su prijetili svima oko sebe. Ružna slika nakon ne baš prijateljske utakmice protiv ne baš prijateljski nastrojenog protivnika.

U-19: HRVATSKA – KATAR 7:0 (3:0)
Prijateljska utakmica, Lučko.

Strijelci: 1:0 – Fruk (12′), 2:0 – Zdunić (29′), 3:0 – Zdunić (45′), 4:0 – Beljo (47′), 5:0 – Brnić (74′), 6:0 – Galešić (81′), 7:0 – Kuprešak (85′)

Hrvatska: Josipović, Braut (62′ Gulišija), Džankić, Galešić, Zrilić (64′ Bulat), Mekić (70′ Jurišić), Fruk (70′ Brnić), Putnik (70′ Liber), Mionić, Zdunić (62′ Kuprešak), Beljo. Izbornik: J. Šimunić.