Radnik Križevci: Borba za vrh 3.HNL Sjever bit će krvava, grčevita i teška

Iza Radnika iz Križevaca odlična je sezona. Križevčani su stigli do finala županijskog kupa čime su zaradili plasman u pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa gdje ih čeka predstavnik NS Splitsko-dalmatinske županije. U finalu kupa bolji je Borac Imbriovec. Što se prvenstva tiče Radnik je završio na visokom trećem mjestu 3.HNL Sjever i temelj za novu sezonu svakako postoji.

Cronogomet: Kako teku pripreme pred početak nove sezone? Koji su ciljevi postavljeni pred igrače do kraja priprema?

– Pripreme idu svojim tokom. Krenuli smo 16.srpnja, igrači su redoviti na treninzima i pred njih je stavljen jedan visoki tempo. Vikend je maksimalno iskorištene, radimo vikendom i do dva puta dan, pa su nam dan ili dva dana u tjednu slobodna. Uz sitne ozlijede, koje su normalan dio trenažnog procesa, nismo imali nekih ozbiljnijih povreda što je dobro. Sve pozicije su otvorene za svakog igrača i svaki se igrač mora boriti odnosno nametnuti za svoju pozicije, jer nikome pozicija nije dekretom zagarantirana.

Cronogomet: Kakav je kadar igrača u odnosu na prošlu sezonu?

– Pojedincima smo se zahvalili zbog njihove nediscipline i narušavanja imidža kluba i to je nešto na čemu smo u ovom prijelaznom roku radili. Odstraniti trule jabuke i pojačati odgovornost prema klubu i ljudima koji rade u klubu i stvaraju uvjete uz našeg glavnog sponzora tvrtku Radnik, bez koje stvarno ne bismo mogli biti na ovoj razini i na tome im hvala. Neki igrači su otišli, jer se nisu mogli izboriti za poziciju u klubu, a dobri su igrači te im je sugerirano da se okušaju u novom klubu i novoj sredini. U odnosu na prošlu sezonu mišljenja sam da smo bolje posloženi.

– Klub su napustili Matija Višak, Žarko Bastašić, Matija Dimović, ponajbolji igrač momčad iz prošle sezone Mihael Mladen otišao je u Ždralove. Zasad još nemamo definiran status s Tomislavom Borovčakom, koji, ako neće biti dio igračkog tima, bit će dio stručnog tima. U klub su pristigli vratar Miroslav Koprić, krilni napadač Ronaldo Rengel, veznjak Adrijano Roček, napadač Marko Nikolić, Filip Srpak, stoper koji nam dolazi na posudbu iz Slaven Belupa, te još uvijek isprobavamo neke igrače na poziciji lijevog bočnog. Više ne očekujemo nekih prevelikih promjena unutar rostera momčadi.

Za oko nam je zapelo ime Miroslava Koprića…

– Da, naš Križevčanin Miroslav, odlučio je pomoći klubu u novoj sezoni. Naime, Koprić je povremeno trenirao mlade vratare križevačkog kluba, a sada je odlučio i pristupiti seniorskoj momčadi. Koprića pamtimo po nastupima za Lučko, Međimurje, HAŠK, Birkirkaru (Malta), Goricu, Vinogradar, Kamen Ingrad, Podravinu, Križevce i Varteks. Odigrao je 200 utakmica u 2.HNL i svojim iskustvom zasigurno će pomoći mladićima u momčadi.

Cronogomet: Koje su ambicije kluba za narednu sezonu, izboriti jedinstvenu treću ligu?

– Želimo biti u vrhu 3. HNL i to je cilj. Minimalan cilj je liga za prvaka, ali mi napadamo sami vrh.

Cronogomet: Vaše mišljenje o jedinstvenoj 3. HNL?

– To će zapravo po vokaciji biti 2. HNL. Ako će to u kvalitetnoj mjeri sufinancirati HNS dobar je potez za mlade igrače i jedna odskočna daska, ako će klubovi biti prepušteni sami sebi, neće biti liga koju će si moći priuštiti dobar dio sadašnjih trećeligaša.

Cronogomet: Koga vidite u vrhu 3.HNL Sjever iduće sezone?

– Borba za vrh bit će krvava, grčevita i teška, a tu svakako vidimo Mladost, Polet, Podravinu, Bjelovar.

Nogometaši Radnika iz Križevaca do sada su odigrali nekoliko pripremnih susreta:

Radnik Križevci – Koprivnica 2:1

Radnik Križevci – Graničar Đurđevac 1:0

Radnik Križevci – Vrbovec 2:4

Radnik Križevci – Virovitica 2:1

Radnik Križevci – Pitomača 0:1

Osim navedenih pripremnih utakmica Križevčani su osvojili memorijalni turnir u organizaciji Hrvatskog Bojovnika, ko

Za vikend gostuju u Bednji gdje će odigrati prijateljski susret s NK Beletinec, dok u srijedu gostuju u Hrastovskom.

Početak prvenstva u 3. HNL Sjever je 21. kolovoza, a u prvom kolu Radnik očekuje gostovanje u Murskom Središću kod Rudara.