Prva utakmica futsal finala igra se danas u Omišu

Na rasporedu je prva od minimalno tri utakmice velikog finala 1. HMNL. Sastat će se ujedno i dvije najbolje ekipe ove sezone Olmissum i Novo Vrijeme, ali i prošlogodišnji finalisti. Prva dva susreta se igraju u Omišu, a drugi je na rasporedu već za dva dana u nedjelju.
Olmissum je aktualni prvak, a prošle godine pobijedili su nakon boljeg izvođenja šesteraca. Dvije prethodne godine prvaci su upravo bili Makarani, tako da je za njih ovo četvrto uzastopno finale.

Ove sezone u tri međusobna susreta sve tri pobjede je odnio Olmissum, dva puta u prvenstvu te jednom u polufinalu kupa.Ne bježimo od uloge favorita, makar je jasno da će u finalu protiv iskusne i vrlo kvalitetne momčadi kao što je Novo Vrijeme trebati novi motiv i novo odricanje. Makarani su imali silnih problema s ozljedama, ali su pokazali karakter u završnici i velika većina njihovih igrača je već osvajala naslove, što je sigurno njihov jak adut. Imamo nekih problema s ozljedama, ali će, mislim, svi zaigrati i s jednom nogom, jer finale je finale. – izjavio je trener Olmissuma Duje Maretić.

U ovoj sezoni pokazali smo snagu, zajedništvo i kvalitetu, iako imamo mnogo ozljeda. Ove sezone se igra na tri pobjede što nam zbog toga baš i ne odgovara. U završnici nismo mogli računati na Pašalića, Rodriga i Paulinha, a tako bi moglo biti i u finalu. Omišani jesu favoriti, ali motiva nam ne nedostaje. Idemo u Omiš iznenaditi, pa ćemo onda dalje razmišljati. – kazao je igrač NV Ante Sokol.