Prometno u Varaždinu, realizirano čak pet transfera

Varaždin je u nadi za ostankom u 1.HNL doveo četiri igrača, ali jedan ih je napustio.

U redove varaždinskog prvoligaša došao je vratar Matija Kovačić (26) iz slovenskog Aluminija. U tom klubu je proveo tri i pol sezone, a njegov prvi klub u Sloveniji je bio Zavrč. Ponikao je u Slaven Belupu, ali nikad nije debitirao za taj klub.

Došla su i dva mlada igrača iz Skenderbeua (Albanija). Prvi je Jorgo Pellumbi (20) koji igra na poziciji lijevog beka i mladi je reprezentativac Albanije, a drugi Agon Elezi (19) je defenzivni vezni i igra za mladu reprezentaciju Sjeverne Makedonije.

Posljednje, možda i najveće pojačanje je desni bek Kerim Memija (24). Memija dolazi iz danskog prvoligaša Vejlea, nekadašnji je mladi reprezentativac BiH (preko 30 nastupa za mlade reprezentacije) i dolazi bez odštete. Ponikao je u Željezničaru, a 2017. godine odlazi u Vejlie za koji nastupa 67 puta. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u danskom Hobru.

Iz Varaždina je otišao stoper Matej Rodin (24) u poljsku Cracoviju. U karijeri je igrao u BiH, Sloveniji i Italiji, a za Varaždin je od svog dolaska u veljači ove godine nastupio 15 puta.