Prometno na Poljudu za kraj prijelaznog roka

FOTO: HNK HAJDUK, HSV

Marco Fossati i Hajduk konačno su postigli dogovor. Talijan koji je na polusezoni na Poljud stigao na posudbu iz Monze sada je potpisao je trogodišnji ugovor s bijelima. Fossati se prošle godine pokazao kao vrlo važan kotačić u igri Bijelih. Na Poljudu je do sada odigrao 15 utakmica. Talijan će nositi dres s brojem 6, a treba napomenuti da je ugovor potpisan na tri godine te Fossati dolazi bez odštete.

– Moj cilj i želja od prvog dana nakon završetka prošle sezone bio je upravo povratak ovdje. Tu se dobro osjećam i zaista sam sretan. Dobio sam brojne poruke navijača u proteklom razdoblju, u mojoj karijeri ovo je prvi put da dobivam toliku podršku i naklonost navijača te mi je to dalo još veći poticaj da se vratim. Želim na terenu dati sve od sebe da zajedno ponovimo sve dobro iz prošle sezone i siguran sam da ćemo biti jako dobri u prvenstvu. Momčad je vrlo dobra i mislim da smo sposobni za jako dobre stvari te da možemo ostvariti zacrtane ciljeve – istaknuo je Talijan

Na posudbu u Hajduk stiže i Stoper Nikola Katić postaje novi nogometaš Hajduka. Nikola dolazi na jednogodišnju posudbu iz Glasgow Rangersa. Htjeli su ga i Dinamo i Rijeka, no 23-godišnji Stočanin je inzistirao na dolasku u Hajduk.

Dodajmo ovome kako je Mario Vušković otišao u HSV na dvogodišnju posudbu. Hajduku na ime posudbe pripada 1,2 milijuna eura (600 tisuća eura po sezoni). HSV bi imao i potom opciju otkupa ugovora za 3,8 milijuna eura, a koja bi se pretvorila u obvezni otkup u slučaju da ove ili sljedeće sezone izbore povratak u Bundesligu. Hajduk će imati i postotak od eventualnog idućeg transfera.

I za kraj Tonio Teklić također odlazi na posudbu u Varaždin. Teklić je u ovoj sezoni bio u Hrvatskom dragovoljcu, ali se vratio nakon mjesec i pol dana. Teklić je u Varaždinu odradio i proljetni dio prošle sezone.