Priopćenje HNK Šibenika na stanje u klubu

Nakon što se prošlih tjedana uveliko pisalo o problemima u Šibeniku oko isplata plaća, pa nakon toga i novim ulagačima u klubu, danas je stiglo priopćenje kluba o stanju u klubu kojeg objavljujemo u cijelosti:

Kao najveći sportski kolektiv u Šibensko-kninskoj županiji, te Klub koji se natječe u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi koji je ove godine proslavio velikih 89. godina dužni smo Vas izvijestiti o stanju i situaciji u i oko Kluba koje se u prethodnom periodu događalo ili se trenutno događa.

1) Sukladno dogovoru s novim partnerima koji su protekli tjedan pristupili Klubu, svim igračima, djelatnicima kluba i svoj radnoj zajednici isplaćena su dugovanja za mjesec Rujan i Listopad. U kratkom periodu se očekuje i isplata dugovanja za mjesec Studeni.

2) Nakon što se napravi kompletna dubinska analiza Kluba, novi partneri će u javnost izaći sa svim konkretnim planovima i prijedlozima koje će pravovremeno komunicirati sa javnošću.

3) Cilj i namjera novih partnera je prvenstveno je stabilnost Kluba i normalno funkcioniranje, financijska samodrživost te rast i razvoj u svim segmentima djelovanja.

4) Situacija oko igrača Marina Jakoliša – Marin Jakoliš je dijete Kluba, koji je prošao sve uzraste u Školi nogometa te je trenutno igrač HNK Šibenika na posudbi iz HNK Hajduk Split. S obzirom na odličnu formu i igre koje pruža u narančastom dresu te koliko Klubu i navijačima on znači, Marin je od velikog interesa za Klub te će HNK Šibenik napraviti sve u narednom periodu da otkupi njegov ugovor od HNK Hajduk te da i službeno postane igrač našeg Kluba.

Zastupnik i odvjetnik novih partnera gosp. Stipe Grubišić ovim pismenim putem traži od Grada Šibenika, navijača i simpatizera te svih onih koji su dio Kluba podršku i razumijevanje za naredni period koji nam slijedi, a u kojem će partneri odraditi svoje dodatne analize te predstaviti svoju viziju Kluba.

Također, posebno napominje da je od sada INTERES KLUBA IZNAD SVIH te da ovim putem poziva sve novinare i medije da za sve informacije i upite vezano za trenutnu situaciju Klub stoji na dispoziciji.

S poštovanjem,

HNK Šibenik s.d.d.