Preporođena Kustošija stigla do pobjede nad Cibalijom

Gledajući Kustošiju u zadnja dva kola imamo osjećaj kako su se momci iz zapadnog dijela Zagreba preporodila nakon odlaska trenera Tolića. Danas su upisali drugu pobjedu zaredom, a do te druge pobjede u nizu predvodio ih je dvojac Jurčec – Šaronja. Susret je s klupe vodio Hrvoje Štrok u odsustvu novog trenera Ferenčine koji se zarazio koronom. Iako je Cibalia većim dijelom vodila igru upravo je spomenuti dvojac riješio današnju utakmicu u svoju korist.

Prvo uzbuđenje na utakmici vidjeli smo u 12. minuti, Šaronja je nakon pogreške Oršulića sam izbio pred vratara Cibalije Runju koji mu odličnom reakcijom udarac odbija u korner. Samo pet minuta kasnije ponovno se istaknuo Runje i spasio Cibaliju od zaostatka. Jurčec je sjajno primio loptu prsima, okrenuo braniča i uputio prizemni udarac koji Runje ponovno brani. Roko Runje sin je našeg bivšeg reprezentativnog vratara Vedrana Runje, a kako jabuka ne pada daleko od stabla dokazao nam je danas mladi Roko.

Ipak u 23. minuti Cibaliju nije mogao spasiti ni raspoloženi vratar, Šaronja je došao do lopte prije Oršulića, izbio sam pred Runju i sigurno zabio za vodstvo Kustošije. Cibalia je najozbiljniju priliku u prvom dijelu imala u 44.minuti. Iskusni Matej Jelić glavom je dobro protegnuo Šuškovića koji loptu odbija u korner.

Drugi dio krenuo je u znaku Cibalije, pritisnuli su domaće na njihovu polovicu dok je Kustošija prijetila iz kontranapada. Upravo je iz jednog takvog napada Kustošija povela na 2:0. Vukelić je gurnuo za Šaronju, ovaj odličnom loptom na drugoj stativi pronašao Jurčeca koji se dobro snalazi i gura loptu u mrežu za veliko vodstvo Kustošije. Cibalia prijeti preko Jelića, u 56. minuti obećavajući udarac Jelića ponovno brani vrlo dobri Šušković. Samo par minuta kasnije Jurčec i Šaronja ponovno su glavni akteri utakmice. Jurčec je sjajno prošao po boku ubacio u sredinu gdje se našao Šaronja, no napadač Kustošije ne uspijeva zahvatiti loptu na pravi način pa loptu uzima Runje.

Do kraja susreta Cibalia je pokušavala doći bar do smanjenja ali nije uspijela ozbiljnije zaprijetiti Šuškoviću na golu Kustošije. Kustošija je tako došla do druge uzastopne pobjede, a vjerujemo kako su ovu posvetili nedavno preminulom velikom ljubitelju Kustošije i dopredsjedniku kluba gdinu. Stjepanu Brinjuvaru.

KUSTOŠIJA – CIBALIA 2:0 (Šaronja, Jurčec)