PREOKRET NA POMOLU: RNK Split novi član 2.HNL?

FOTO: RNK SPLIT

Druga HNL počinje u petak, a čini se kako bi novoj sezoni druge lige mogli imati i još jedan klub. Naime, Split je u prošloj sezoni završio kao treći u 3.HNL Jug, te je kao takav imao pravo nastupati u kvalifikacijama za 2.HNL da su dobili licencu za nastup u drugoj ligi. No, Split zbog nedobivanja licence nije imao pravo natjecati se u kvalifikacijama, pa tako ni pravo izboriti nastup u 2.HNL. Ipak oko cijelog postupka došlo je do preokreta, a mi vam donosimo priopćenje RNK Splita:

Hrvatski olimpijski odbor donio je odluku koja ide Splitu u korist i prema svim kriterijima klub iz Parka mladeži trebao bi igrati Drugu ligu jer je na terenu prošle sezone izborio treće mjesto koje ga je vodilo u kvalifikacije, no zbog nedobivanja licence,  nije dobio to pravo. Sada je žalbena komisija Hrvatskoga olimpijskoga odbora donijela odluku u kojoj usvaja zahtjev Predlagatelja (RNK Splita) te se ukida odluka Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a te je predmet ponovno vraćen na odlučivanje. Po svemu sudeći, jedina logična odluka bila bi da se RNK Split uvrsti u Drugu ligu koja počinje ovog vikenda.

HOO istaknuo je kako Žalbenoj tijelo za licenciranje HNS-a nije točno primijenilo materijalno pravo iz Pravilinika. Tako su potvrdili da je jedini sporni kriterij pod nazivom F03 zbog kojeg klub nije mogao dobiti licencu prema njihovom gledištu ispunjen jer je ‘nesporno da je pravomoćnim rješenjem Trgovačkog suda u Splitu pos.br.St-575/2019-133 prihvaćen Plan restrukturiranja i Predstečajni sporazum zaključen između RNK Split s.d.d. i svih njegovih vjerovnika, među kojima su i igrači Predlagatelja’.

Istaknimo, kako je odluka HOO donešena 19.7.2021., a službeno smo je dobili danas (10.8.2021) par dana prije početka Druge HNL.

Ovo je velika pravna pobjeda Splita i odvjetnika, ali i zaposlenika koji su svojim radom i prilaganjem dokumentacije dokazali da Split ima sve kriterije za viši rang.

Odluku HOO donosimo u cijelosti.

Izvor: RNK Split