Pregled dosadašnjeg dijela 1.HNL (gornji dio ljestvice)

Dok traje reprezentativna stanka, odlučili smo napraviti osvrt na dosadašnji, nikada uzbudljiviji dio 1.HNL i dati našu prognozu kako bi mogao izgledati konačni poredak. Pa krenimo redom…

HNK Rijeka

Trenutni lider prvenstva, momčad koju su napustili nositelji igre iz prošle sezone i ekipa koju su mnogi teško zamišljali među prva tri, igra trenutno pod Goranom Tomićem najuzbudljiviji i najefikasniji nogomet u ligi. Ipak dojma smo da do kraja prvenstva neće ostati na trenutnoj poziciji jer nisu konstantni i dešavaju im se neobjašnjivi padovi, poput kiksa kod Dragovoljca, poraza kod kuće od Lokomotive i prosutih 3:0 protiv Dinama. Konačni plasman 2. mjesto, za nešto više fale još dva, tri klasna igrača koja bi zaokružila tu priču.

  • NK Osijek

Prošle sezone su bili jedini pravi konkurenti Dinamu za naslov, ove sezone se Bjelica nada kako bi baš to trebala biti godina Osijeka, međutim ekipa mu je upitnog potencijala za naslov i u svakoj utakmici daju i izvlače puno više od svog realnog maksimuma. Igrači koji su došli na početku sezone se teško mogu nazvati pravim pojačanjima, igra je kao i uvijek pod Bjelicom negledljiva, međutim dok daje rezultata, koga briga. Naš sud je ipak 3. mjesto iza Rijeke, za naslov fali par segmenata, od veće efikasnosti, do dva dobra pojačanja u napadačkom dijelu igre.

  • GNK Dinamo Zagreb

Trenutno situacija plavih je daleko od blistave, bilo je spoticanja u prvenstvu, a to se prije svega može pripisati nastupima u EL, ali i odlasku par ključnih igrača iz prošle sezone koji nisu adekvatno nadomješteni. Ipak, ova momčad Dinama ima karakter, u bitnim utakmicama su uvijek na razini i uvjereni smo da će naslov opet otići u Maksimir.

  • HNK Hajduk Split

Hajduk je jako puno uložio u ovu sezonu i bacio sve karte na osvajanje naslova. Međutim kako to biva u Splitu, opet se nisu sve kockice posložile na pravi način. Gustafsson se pokazao kao potpuni promašaj, a Livaja na terenu teško može sam, pogotovo uz poraznu obranu kakvu ima Hajduk. Pod Dambrauskasom bi ipak neke stvari mogle sjesti na svoje mjesto, međutim dalje od 4. mjesta teško da mogu, jer uvijek će se Hajduku potkrasti neki Slaven Belupo.

  • NK Lokomotiva Zagreb

Ugodno iznenađenje prvenstva su Lokosi, pogotovo ako ih gledamo u odnosu na prošlu sezonu. Opet se tu stvaraju neki novi klinci poput Kačavende, Cokaja i Dabre koji igraju zanimljiv i atraktivan nogomet. Sredina tablice ne bi trebala biti upitna, za nešto više ipak fali kvalitete, ali i iskustva. Konačni plasman 6. mjesto iza Gorice.