PREDSTAVLJEN KRISTIJAN LOVRIĆ: S najboljim trenerom idemo napasti oba trofeja. Osijek je uvijek bio prva opcija

Navijači su ga dočekali fenomenalno, nešto kao Niku Kranjčara u Splitu kad je dolazio u Hajduk, ili Roberta Prosinečkog kad se vratio u Dinamo, tadašnju Croatiju. Kristijan Lovrić ime je koje se provlačilo po medijima proteklih nekoliko mjeseci, a čak je bio u kombinacijama za odlazak u Kinu, kako nam kažu izvori bliski klubu, ali na kraju je otišao u Osijek. Davno je popularni Kiki prerastao Goricu, a sad je našao i klub koji je zadovoljio ponudom i Goricu i Lovrića.

– Ni u najluđim snovima nisam mogao zamišljati da će moj dolazak u Osijek izgledati tako, hvala svima koji su me podržali jer mi to jako puno znači. Hvala i mom bivšem klubu Gorici jer su mi dozvolili da ispunim svoju želju, kao i svim ljudima koji su omogućili da se ovaj transfer realizira. Za mene je ovo velika stvar, a takve očekujem i na svom putu u Osijeku – rekao je na predstavljanju Lovrić.

Supruga Monika Conjar – Lovrić igrala je za ŽNK Osijek, a upravo stalni dolasci u Osijek nekako su ga nagnali da zavoli Osijek pa je i kako sam kaže dolazak pod skute Nenada Bjelice priželjkivao, a nije štedio na komplimentima za novog trenera.

– Osjetio sam toplinu ljudi još dok sam dolazio ovdje dok je supruga igrala nogomet za ŽNK Osijek. S kim god sam razgovarao osjetio sam srdačnost, sve to mi je govorilo da je ovo pravi izbor za mene. Još sam pod dojmom onog dočeka koji mi kaže da nisam pogriješio s odabirom. O Osijeku kao klubu ne treba trošiti puno riječi jer rezultati sve govore, borimo se za dva trofeja, Nenad Bjelica je, mogu sa sigurnošću reći, najbolji trener u Hrvatskoj. Osijek je momčad koja i karakterno i igrački ima jako dobre igrače pa izbor nije bio težak – kazao je Kristijan Lovrić.

Trener Bjelica također je zadovoljan odrađenim poslom.

– Mislim da je Kristijan već jučerašnjim danom vidio koliko je dobrodošao među navijačima, isti je bio slučaj i u svlačionici s novim suigračima i nadam se da će nam pomoći u ostvarenju naših ciljeva. Želio bih se zahvaliti ljudima koji su najzaslužniji da se ovaj transfer dogodi, to su predsjednik Ferenc Sakalj, direktor Vladimir Čohar i naravno Kristijan Lovrić koji se unatoč drugim ponudama odlučio za Osijek jer nas je prepoznao kao sredinu u kojoj se može i nogometno i ljudski dalje razvijati. Naravno da od Kristijana očekujemo da što prije ozdravi, a onda da se što prije prilagodi na našu momčad. Poznaje momčad, očekivanja, igrač je koji se zna nositi s pritiskom i od njega očekujemo da nastavi u istom stilu kako je igrao i u Gorici, rekao je Bjelica.